Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DET FEMTE ELEMENT
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Det-femte-element-Erik-Ansvang

DET FEMTE ELEMENT (8 af 12)


Den kosmiske orden er baseret på fem oprindelige elementer - ild, luft, vand og jord samt kvintessensen, der bogstaveligt betragtes som et element eller en femte egenskab.

DET FEMTE ELEMENT (8 af 12)

Nutidens og datidens

hellige videnskab

 

Nutidens esoterisme er på mange måder fjernet fra den naturlige enkelthed i den oprindelige hellige videnskab. I nutiden præsenteres man for komplekse kombinationer på indre planer i samspil med de fem elementer, som ligger langt fra de tanker og forestillinger, som de stammer fra. I nutiden er det almindeligt at finde et slør af egyptisk symbolik, der tilslører en mængde viden, som er afledt af de mange forskellige opfattelser, der blev udviklet af de tanker, som hermetisk studerende udviklede gennem tiderne. Meget af dette materiale er kun gyldig i relation til deres oprindelige ikke-egyptiske kilder. Og selvom den fulde afsløring af den egyptiske esoterisme stadig mangler, findes der en omfattende mængde af originalt materiale, der kan studeres − materiale, der stammer fra både templer og grave, og som rummer uvurderlige oplysninger om den hellige videnskab.

Æterlegemet − det morfogenetiske felt

Det-femte-element-12-Erik-AnsvangPå trods af udviklingen af psykoanalysen har Vestens videnskab haft en tendens til at ignorere idéen om, at bevidstheden er værd at studere. Men menneskeheden er ikke kun et vestligt fænomen, hvad Vesten ofte glemmer. Informationer om bevidstheden og dens rolle i mennesket og planetens hierarkiske liv er derfor ikke begrænset til Vestens videnskaber. Eksempelvis afslører Østens doktriner, at den synlige verden blot er en tilsynekomst eller en virkning − ikke den bagvedliggende realitet eller årsag. Det samme påstod Platon – og længe efter ham Immanuel Kant.

Rupert Sheldrake − engelsk biolog (f. 1942) − har fremsat og eksperimenteret videnskabeligt med en teori om morfogenetiske (formskabende) felter, der svarer til åndsvidenskabens æterisk legeme, som er støbeformen for det fysiske legeme. Hans forskning kan muligvis bane vejen til erkendelse af det femte element, og dermed vil idéen om, at bevidstheden inkarnerer i skiftende legemer være nærliggende. Rupert Sheldrake oplyser, at det er det morfogenetiske felt eller det elektromagnetiske felt, der ligger til grund for skabelsen af de fysiske former. Det er helt i overensstemmelse med den åndsvidenskabelige oplysning om, at livet manifesterer sig indefra og ud – fra årsagernes verden til virkningernes verden − fra det immaterielle til det materielle.

Artikel-Det-femte-element-Erik-Ansvang
Download-fil: DET FEMTE ELEMENT - Erik Ansvang


Artikel-Det-femte-element-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: DET FEMTE ELEMENT