Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DET FEMTE ELEMENT
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Det-femte-element-Erik-Ansvang

DET FEMTE ELEMENT (4 af 12)


Den kosmiske orden er baseret på fem oprindelige elementer - ild, luft, vand og jord samt kvintessensen, der bogstaveligt betragtes som et element eller en femte egenskab.

DET FEMTE ELEMENT (4 af 12)

Hinduerne og tattwa

 

Det-femte-element-05-Erik-Ansvang

Jord             Vand             Luft              Ild             Æter

 

Hinduernes tænkning var baseret på Upanishaderne og tattwa-systemet. Tattwa er geometriske billeder eller symboler, der kan bruges i mandalaer. Tattwa er meget gamle symboler, og ifølge de gamle hinduer rumme de iboende kræfter, der kunne frigøres og realiseres ved at bruge tattwa-systemet. Disse meget enkle geometriske symboler blev brugt og kan stadig bruges i meditation.

Tattwa er et sanskrit ord, der betyder "energi". De fem geometriske symboler repræsenterer fem universelle energier. Hver tattwa symboliserer derfor en unik energi med specifikke egenskaber, potentialer og frekvenser. I forskellige kombinationer udgør disse fem energier summen af alt i menneskets fysiske og åndelige univers. Disse fem grundlæggende symboler kan desuden kombineres og anvendes som grundlag for skabelse af andre symboler.

Tattwa-systemet er nedskrevet i den klassiske Samkhya af Ishvarakrsna (3.-4. årh. e.Kr.), og her er udgangspunktet ikke fire, men fem grundlæggende elementer – "mahabhutas" − æter, ild, luft, vand og jord, som tilsammen er udtryk for fem subtile essenser – "tanmatras".

 

Det-femte-element-06-Erik-Ansvang 

Jord              Træ              Metal              Ild               Vand

 

Kinesiske filosoffer taler også om fem stadier for forandring eller Wu Xing − jord, træ, metal, ild og vand − som fungerer i samklang. Men ingen af disse er de samme som de atomare elementer i nutidens naturvidenskab, men snarere en repræsentation af de grundlæggende symbolske korrespondancer i Universet.

Artikel-Det-femte-element-Erik-Ansvang
Download-fil: DET FEMTE ELEMENT - Erik Ansvang


Artikel-Det-femte-element-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: DET FEMTE ELEMENT