Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DET FEMTE ELEMENT
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Det-femte-element-Erik-Ansvang

DET FEMTE ELEMENT (11 af 12)


Den kosmiske orden er baseret på fem oprindelige elementer - ild, luft, vand og jord samt kvintessensen, der bogstaveligt betragtes som et element eller en femte egenskab.

DET FEMTE ELEMENT (11 af 12)

Æterlegemet er en virkning.

Hvad er årsagen?

 

Men det fortæller imidlertid ikke, hvordan det morfogenetiske felt oprindeligt blev skabt. Det skabes ikke som en udstråling fra det fysiske legeme, for det eksisterede som sagt før det fysiske legeme, og derfor står man nu med et vigtigt spørgsmål om feltets årsag eller kilde.

I forholdet mellem det morfogenetisk felt eller det æteriske legeme og det fysiske legeme er æterlegemet årsagen, og den fysiske form eller kroppen er virkningen. Derfor må æterlegemet være overordnet det fysiske legeme. Meget tyder på, at mennesket er underlagt disse felter. Og derfor må de være udtryk for en overordnet plan eller hensigt. Men æterlegemet er selv en virkning af en overordnet årsag, og når det erkendes, vil naturvidenskaben komme på sporet af menneskets indre legemer og til sidst finde ind til årsagen − sjælen.

 

Det-femte-element-15-Erik-Ansvang

 

Darwinismen er nået til grænsen

Ideen om en overordnet plan eller en hensigt med skabelsen er uacceptabelt ud fra darwinismen og dermed for naturvidenskaben, som fastholder princippet om tilfældighed. Naturvidenskabens forskere mener som bekendt, at Universet er opstået ved en tilfældighed, og evolutionen er et resultat af forandringer og nye genetiske kombinationer, og de udvælges udelukkende, for at mennesket og andre levende organismer kan tilpasse sig og overleve i omgivelsernes livsbetingelser. Men dette forhold mellem årsag og virkning er nået til en grænse, og i fremtiden vil naturvidenskaben erkende, at årsag og virkning skal vendes på hovedet. Der er en indre årsag til de ydre virkninger. Livet manifesterer sig indefra og ud − fra en immateriel tilstand til en materiel. Og der er en hensigt med skabelsen og evolutionen.

Der er imidlertid ingen grund til at sætte spørgsmålstegn ved selve værdien af darwinismens tanker, for de blev præsenteret i en tid med enorme mængder af naturvidenskabelige undersøgelser, men i dag er hypoteserne blevet til særdeles tvivlsomme forklaringer på kilden til de informationer, der er nødvendige for livets evolution.

 

Det-femte-element-17-Erik-Ansvang

Artikel-Det-femte-element-Erik-Ansvang
Download-fil: DET FEMTE ELEMENT - Erik Ansvang


Artikel-Det-femte-element-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: DET FEMTE ELEMENT