Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HERMETISK VIDENSKAB
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hermetisk-videnskab-Erik-Ansvang

HERMETISK VIDENSKAB (4 af 13)


Den hermetiske filosofi, man studerer i dag, er mangelfuld. Alligevel udgør det, der har overlevet, et meget værdifuld aspekt af denne hellige videnskab.

HERMETISK VIDENSKAB (4 af 13)

Corpus Hermeticum

de hermetiske skrifter

 

Hermetisk-videnskab-07-Erik-Ansvang

Hermes Trismegistos i græsk præsteklædning

 

En anden værdifuld kilde til egypternes visdom er bevaret i Corpus Hermeticum (De hermetiske skrifter) – en skriftsamling af egyptisk oprindelse. Skrifterne blev brugt i visdomsskolerne i Alexandria, og de var stadig i brug i den græsk-romerske periode. Blandt de få fremmede hærførere, der formåede at erobre egyptisk territorium i landets titusindårige historie, var Alexander den Store måske den mest markante. Ifølge den græske historiker Arrian blev byen Alexandria grundlagt af Alexander i år 331 f.Kr. i nærheden af den oprindelige egyptiske landsby Rakote. Planen for metropolen blev skabt af arkitekten Deinokrates af Rhodos

Indsamlingskampagne

I de efterfølgende århundreder med ptolemæisk herredømme besluttede man at samle al viden fra den civiliserede verden i Alexandria. Det blev til en samling på ca. 700.000 bind. Sideløbende med denne indsamlingskampagne blev der iværksat en intensiv indsats for at oversætte de mange værker til græsk, som var den intellektuelle elites foretrukne sprog. Manetho (3. årh. f.Kr.) var en af de mere berømte personer, der var direkte involveret i indsamlingen. Man besluttede at etablere to legendariske biblioteker: Serapeion (latin: Serapeum) ved siden af Serapis-templet og Mouseion (Museum).

Fra det kongelige palads i Alexandria herskede ptolemæerne i næsten 300 år. De ptolemæiske herskere støttede datidens kunst, videnskab og uddannelse, og de opmuntrede til skabelse af syntese mellem de hellenistiske idéer og egyptisk religion og filosofi (som de respekterede for dens sandhed og dybde). De centre og skoler, der var knyttet til Alexandria-bibliotekerne, blev hurtigt kendt som lærdommens centrum i den græsksprogede verden.

Artikel-Hermetisk-videnskab-Erik-Ansvang
Download-fil: HERMETISK VIDENSKAB - Erik Ansvang


Artikel-Hermetisk-videnskab-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: HERMETISK VIDENSKAB