Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

RAGAERNE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Ragaerne-Paramahansa-Yogananda

RAGAERNE (4 af 5)


Ragas eller melodiskalaer er grundstenene i hindu musik. Hver grund-raga korresponderer med et tidspunkt på døgnet, en årstid og en guddom, der formidler en bestemt kraft.

RAGAERNE (4 af 5)

”Den, der synger Guds pris”

 

Ragaerne-06-Paramahansa-Yogananda

 

Alle Indiens berømte sange er komponerede af tilbedere af det guddommelige. Sanskrit ordet for ”musiker” er bhagavathar − ”den, der synger Guds pris”.

Sankirtans eller musikalske sammenkomster er en effektiv form for yoga eller åndelig disciplin, som kræver intens koncentration og absorption i grundtanken og -lyden. Fordi mennesket selv er en manifestation af det skabende ord, har lyd en stærk og øjeblikkelig virkning på det. Den store religiøse musik i Øst og Vest giver mennesket glæde, fordi den skaber en forbigående vibratorisk vækkelse af et af menneskets esoteriske rygrads­centre. I disse salige øjeblikke vækkes et dunkelt minde i mennesket om dets egen guddommelige oprindelse.

Vestlige bibelfortolkere har ikke forstået, at Johan­nes Åbenbaring indeholder en symbolsk fremstilling af en yogavidenskab, som Jesus lærte Johannes og andre af sine nærmeste disciple. Johannes om­taler (Åbenbaring 1.20) ”de syv stjerners hemmelighed” og ”de syv menig­heder”. Disse symboler refererer til de syv lotus-blomster af lys, der beskrives i yoga afhandlinger som de syv ”falddøre i den cerebrospinale akse[1]. Gennem disse guddommeligt udformede udgange” undslipper yogien ved vi­denskabelig meditation fra legemets fængsel og antager sin sande identitet som ånd.

Det syvende centrum − ”den tusindbladede lotus i hjernen − er den uende­lige bevidstheds trone og i den guddommelige oplysnings tilstand siges yogien at skue Brahma eller Skaberen som Padmaja − ”den eneste ene, født af lotussen”.

 

Ragaerne-07-Paramahansa-Yogananda

 

 

_________________________________

[1] Esoterisk anatomien indbefatter en astral hjerne eller lysets tusindbladede lotus og seks vakte centre i sushumna eller den astrale cerebrospinale akse.

_________________________________

Artikel-Ragaerne-Paramahansa-Yogananda
Download-fil: RAGAERNE - Paramahansa Yogananda


Artikel-Ragaerne-Paramahansa-Yogananda
Læsefil med vendbare sider: RAGAERNE