Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

METODER TIL AT UNDGÅ UNDFANGELSE 3:4
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Undfangelse-1-del-Det-esoteriske-grundlag-for-hormonale

METODER TIL AT UNDGÅ UNDFANGELSE 3:4 (2 af 7)


Esoterisk forståelse er baseret på konkrete og præcise fakta. Det har vist sig, at disse teknikker lykkes bedst for kvinder, der er sensitive, intelligente og personligt stærke.

METODER TIL AT UNDGÅ UNDFANGELSE 3:4 (2 af 7)

Menstruationscyklus

 

 Undfangelse-03-02-Det-esoteriske-grundlag-for-hormonale-valg

 

Åndsvidenskabelig forståelse er baseret på et seriøst grundlag og på konkrete og præcise fakta. Hvor stort udbyttet kan blive af tankerne om hormonelle valg afhænger af de kvinder, der forstår de grundlæggende tanker, og som går i gang med at praktisere hormonel selvkontrol for at gøre deres egne erfaringer, så de kan give udtryk for, hvordan de reelt opfatter det. Det har vist sig, at teknikkerne lykkes bedst for kvinder, der er sensitive, intelligente og personligt stærke (herunder mental og følelsesmæssig kontrol). Eller som en gynækolog formulerede det: "De, der véd, hvornår de blev gravide".

Kvinders menstruationsperiode er et kritisk aspekt i den automatiske månedlige cyklus: "En indbyrdes forbundet række af kemiske og hormonelle informationer mellem hjernen (hypotalamus), hypofysen (anterior pituitary), æggestokkene (corpus luteum) og livmoderhalsen (lining)." Hypotalamus, der er den lavere eller ubevidste del af hjernen, spiller en automatisk og aktiv rolle i menstruationen. Under bestemte forhold (som f.eks. visualisering og meditation) kan tænkning – via den bevidste del af hjernen – påvirke aktiviteterne i den ubevidste del af hjernen – dvs. i hypotalamus og derved aktiveres den reproduktive cyklus.

 

 Undfangelse-03-03-Det-esoteriske-grundlag-for-hormonale-valg

 

Hjernen er kun sensitiv i relation til hormonet østrogen, der dannes i æggestokkene. Når hjernen modtager budskabet fra østrogenet, der fungerer som en kirtel, så sender det automatiske element i hjernen et kemisk budskab til hypofysen, der sidder lige over næsen bag pandehulen. Hypofysen sender derefter to hormoner: FSH, der stimulerer væksten af et æg inde i den lille follikel (bælg) i æggestokken og LH, der får folliklen til at briste, så ægget frigøres i æggelederen. Den åbne blomsterlignende bælg i æggestokken kaldes derefter corpus luteum, der producerer (meget lig parfume) de to hormoner – østrogen og progesteron.

Når ægget ikke er befrugtet, krymper og svækkes æggestokkene, og østrogen og progesteron-niveauerne falder, og menstruationen begynder.

Når ægget er befrugtet, fortsætter æggestokkene med at udskille progesteron og østrogen, der fortykker og styrker livmoderhalsen. Det befrugtede æg bevæger sig fremad og deler sig, og efter fem dage sætter det sig fast i den nu styrkede livmodervæg. Når østrogen og progesteron-niveauerne falder eller kommer ud af balance, begynder en menstruation, der fører til en spontan abort.

En udbredt videnskabelig forskning støtter den iagttagelse, at stærke følelser, stress, nervøsitet og endda miljømæssige faktorer, samt lys, varme og støj påvirker hormonelt, uanset om en cyklus begynder for tidligt, kommer for sent eller er uregelmæssig. Funktioner, der er så sensitive over for stress, kan påvirkes af en bevidst psykisk/hjerneforbindelse. Man véd allerede, at en sådan bevidst forbindelse via hjernen påvirker alle dele af den reproduktive cyklus – herunder modermælken, bivirkninger ved klimakteriet – og helt specielt – PMS, det mystiske præ-menstruation-syndrom.

Artikel-Undfangelse-03-hormonelle-valg-esoterisk-set
Download-fil: UNDFANGELSE 3:4 - L. Rae Lake


Artikel-Undfangelse-03-hormonelle-valg-esoterisk-set
Læsefil med vendbare sider: UNDFANGELSE 3:4