Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

PSYKISME & MAGI I DET GAMLE EGYPTEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Psykisme-&-Magi-i-Egypten-Erik-Ansvang

PSYKISME & MAGI I DET GAMLE EGYPTEN (10 af 13)


Udøvelse af magi krævede fokuseret kraft, som man lærte at opbygge og bruge i indvielserne. Psykiske evner var selvfølgelige i det gamle Egypten.

PSYKISME & MAGI I DET GAMLE EGYPTEN (10 af 13)

Egyptens 10 plager

 

Psykisme-&-Magi-i-Egypten-12-Erik-Ansvang

 

I skabelsesberetningerne kunne guderne vinde over hinanden i en strid, som reelt var en magikerkappestrid. Det samme skete inden Egyptens 10 plager blev udløst som følge af regulære magikerslag. Ved hjælp af suveræne magiske kræfter fremkaldte Mose Egyptens 10 plager. De er beskrevet i detaljer i 2. Mosebogs kapitler 7-12.

De fleste plager bestod i en række ødelæggende naturfænomener, og det har naturligvis resulteret i teorier om, at alle plagerne opstod helt naturligt og tilfældigt, og at de bare blev udnyttet af Moses, der påstod, at de var skabt af ham med assistance fra Gud. Men det ville kræve et helt usædvanligt held, hvis hele 10 naturkatastrofer skulle vise sig planmæssigt efter hinanden og i samme rækkefølge, som Moses havde forudsagt. Moses kunne ikke alene forudsige disse "vejrfænomener". Han kunne også standse disse naturkatastrofer efter forgodtbefindende. Hvordan bærer man sig ad med det? Man har valgt at lukke øjnene for disse afgørende spørgsmål.

 

Psykisme-&-Magi-i-Egypten-13-Erik-Ansvang

 

Magi i hverdagen

Men denne form for psykisme var også en naturlig del af den menige egypters hverdag. Alle egyptere brugte desuden amuletter, og der var ikke tale om pynt, men om anvendt magi. De magiske kræfter var så stærke, at de kunne belive en genstand. De smukke amuletter var udført i guld, bronze, sten, glas og fajance. Der er ikke plads til at beskrive de mange amuletter og deres magiske evner her, men i Dødebogen og balsameringsritualerne omtales flere af de amuletter, der blev benyttet i ritualerne.

 

Psykisme-&-Magi-i-Egypten-14-Erik-Ansvang

 

Denne lilleputverden rummede hele den egyptiske religion, for her fandtes hele gudekredsen i miniatureformat. Hieroglyffer indgraveret i sten gav liv, kraft og vitalitet til den, der bar den. Og sygdomme kunne kureres ved at bære bestemte amuletter i en snor om halsen.

Artikel-Psykisme-&-Magi-i-Egypten-Erik-Ansvang
Download-fil: PSYKISME & MAGI I DET GAMLE EGYPTEN - Erik Ansvang


Artikel-Psykisme-&-Magi-i-Egypten-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: PSYKISME & MAGI I DET GAMLE EGYPTEN