Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

PSYKISME & MAGI I DET GAMLE EGYPTEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Psykisme-&-Magi-i-Egypten-Erik-Ansvang

PSYKISME & MAGI I DET GAMLE EGYPTEN (5 af 13)


Udøvelse af magi krævede fokuseret kraft, som man lærte at opbygge og bruge i indvielserne. Psykiske evner var selvfølgelige i det gamle Egypten.

PSYKISME & MAGI I DET GAMLE EGYPTEN (5 af 13)

Kontakt med Gud?

 

I det gamle Egypten var psykisme og kontinuerlig kontakt til indre inspirationskilder en naturlig del af hverdagslivet. Mestrene fungerer som planetens indre styrelse, som egypterne symboliserede med gudekredsen. Man kan også kalde mestrene for menneskehedens "højere bevidsthed". Når et menneske i dag seriøst arbejder med at etablere sjælskontakt, er det i et forsøg på at modtage inspiration fra sjælen til at opfylde den opgave, der er menneskets specifikke rolle i planetens samlede udvikling. Inspirationens idéer strømmer fra mestrenes bevidsthed til sjælenes, og de mennesker, der er tilstrækkeligt sensitive, vil kunne modtage dem via deres egen højere bevidsthed.

I det gamle Egypten var der via mestrene en direkte kontakt til planetens højeste inspirationskilder. Men tiden var kommet, hvor menneskeheden skulle udvikle den selvstændige tænkeevne som en overbygning på følelsesnaturen, for tænkeevnen er en forudsætning for at udvikle selvbevidsthed, tage selvansvar, og muliggøre overdragelse af ansvaret fra mestrene til menneskeheden.

 

Psykisme-&-Magi-i-Egypten-06-Erik-Ansvang

 

Det Gamle Testamente fortæller om Moses, som angiveligt talte direkte med Gud på Sinai-bjerget, og han fik oven i købet Guds ord skåret ind i stentavler med Guds egen håndskrift, for ifølge bibelteksten skete det med Guds egen finger. Denne legende har utvivlsomt været en væsentlig årsag til forestillingen om, at Bibelen (og andre hellige skrifter) repræsenterer Guds egne ord på skrift, og derfor skal de blindt efterleves uden kritiske spørgsmål. Når nutidens mennesker ikke længere modtager guddommelige råd og skrifter direkte fra Gud, skyldes det utvivlsomt, at den tradition, der ligger til grund for myten, ikke længere praktiseres.

Artikel-Psykisme-&-Magi-i-Egypten-Erik-Ansvang
Download-fil: PSYKISME & MAGI I DET GAMLE EGYPTEN - Erik Ansvang


Artikel-Psykisme-&-Magi-i-Egypten-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: PSYKISME & MAGI I DET GAMLE EGYPTEN