Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

AMNESTY INTERNATIONAL
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Amnesty-International

AMNESTY INTERNATIONAL (2 af 3)


Amnesty Internationals vision er en verden, hvor hvert eneste menneske har glæde af alle de menneskerettigheder, der er nedfældet i FNs verdenserklæring.

AMNESTY INTERNATIONAL (2 af 3)

Amnesty International

Fortsat

 

 Amnesty-International-03

Opbygning og vedtægter

 

Amnesty International er en verdensomspændende bevægelse, der kæmper for menneskerettighederne og er uafhængig af regeringer, politiske ideologier, økonomiske interesser og religioner.

Amnesty afholder international generalforsamling hvert andet år med deltagelse af repræsentanter fra alle de lande, hvor der er nationale afdelinger. Generalforsamlingen kaldes Det internationale rådsmøde eller på engelsk The International Council Meeting (ICM). ICM er Amnestys overordnede beslutningsorgan. Her lægges organisationens strategier og eventuelle ændringer i mandat, formål og arbejdsområde vedtages.

Det internationale rådsmøde vælges også Den internationale bestyrelse, som er Amnestys øverste ledelse. Den internationale bestyrelse udpeger Generalsekretæren, som er ansvarlig for den daglige udførelse af Amnestys internationale anliggender og leder af Det internationale sekretariat. Det internationale sekretariat ligger i London og fungerer som organisationens hovedkvarter. Her arbejder 320 ansatte og mere end 100 frivillige fra over 50 lande med research og kampagneplanlægning.

 

Amnesty-International-03

Amnesty i Danmark

 

Amnesty International Danmark er en af de over 50 nationale sektioner, som udgør Amnestys verdensomspændende medlemsorganisation. Amnestys danske sektions generalforsamling afholdes en gang om året på landsmødet, hvor der vælges en hovedbestyrelse. Hovedbestyrelsen ansætter den danske generalsekretær.

Det daglige arbejde koordineres fra sekretariatet i København, som beskæftiger cirka 40 medarbejdere og et antal frivillige. Her bearbejdes oplysninger fra London til danske kampagner og aktioner. Sekretariatet står for udgivelsen af medlemsbladet AMNESTY og for kontakt til pressen, relevante myndigheder og politikere.

 

Amnesty-International-03

Amnesty International

Gammeltorv 8, 5. sal – 1457 København K
Website: www.amnesty.dk
Tlf.: +45 - 33 45 65 65
e-mail: amnesty@amnesty.dk

 

 

Amnesty-International-02

Artikel-Amnesty-International
Download-fil: AMNESTY INTERNATIONAL


Artikel-Amnesty-International
Læsefil med vendbare sider: AMNESTY INTERNATIONAL