Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HERMETISK FILOSOFI
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hermetisk-filosofi-Thora-Mollerup-og-Erik-Ansvang

HERMETISK FILOSOFI (4 af 5)


Der er syv principper for sandhed. Princippet om mentalisme - om korrespondens - om vibration - om polaritet - om rytme - om årsag og virkning - og om de to køn.

HERMETISK FILOSOFI (4 af 5)

"Gudernes budbringer"

 

Hermetisk-filosofi-07-Thora-Mollerup-og-Erik-Ansvang

 

Den hermetiske lære er stadig fast forankret i nutidens kultur. Eksempelvis er Hermesstaven et kendt symbol, der blandt andet benyttes som logo for medicinalindustrien. Årsagen er, at Hermes betragtes som alkymiens (kemiens) ophavsmand. Det var også ham, der introducerede den esoteriske lære og astrologien (astronomien) for menneskeheden. Når der tales om Hermes, tales der reelt om ren intelligens.

Elohim

Hermes Trismegistos kan betragtes som den guddommelige læge og som budbringer for guderne. Det er disse guder, som hebræerne kalder elohim. Elohim er det ord, der i Første Mosebogs første kapitel er oversat ved "Gud", men burde være oversat ved "guder", fordi det hebraiske ord elohim er et flertalsord. Disse elohim er ikke Den Ene eller den højeste Gud eller Jehovah, men svarer til Den Hemmelige Læres Dhyan-chohaner, som er “bygherrerne".

 

Hermetisk-filosofi-08-Thora-Mollerup-og-Erik-Ansvang

 

Gud har angiveligt syv skabende kræfter, og kraftens nuancering kommer bl.a. til udtryk i regnbuens syv farver. Elohim – guderne – kan ses som "troner" for Den Ene Gud, Det Ene Livsvæsen – selve Livslyset. Elohim er Den Ene Guds skabende kræfter, og de vises symbolsk på "livets træ" som de syv sephiroth. Disse sephiroth er identiske med de syv centre i menneskelegemet. Det er vitale centre, der er kendt som chakraer, som forbinder menneskets indre natur (tanker, følelser og sjæleliv) med den ydre fysiske form. På denne måde kommunikerer det indre liv med sit ydre redskab, og det beliver alle instanser gennem denne nedtrapning af energi. Centrene opretholder og vedligeholder det fysiske redskab og fungerer som en direkte kommunikationsforbindelse til højere intelligens.

Artikel-Hermetisk-filosofi-Thora-Mollerup-og-Erik-Ansvang
Download-fil: HERMETISK FILOSOFI - Thora Mollerup & Erik Ansvang


Artikel-Hermetisk-filosofi-Thora-Mollerup-og-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: HERMETISK FILOSOFI