Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TIL SØRGENDE MENNESKER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Til-sørgende-mennesker-Leadbeater-Åndsvidenskab

TIL SØRGENDE MENNESKER (9 af 11)


Sorg skyldes uvidenhed. Jo mere vi ved, desto større tillid vil vi have, for vi vil være overbeviste om, at vi og vores afdøde er i den fuldkomne magts varetægt.

TIL SØRGENDE MENNESKER (9 af 11)

Børnene i efterlivet

 

Et af de mest sørgelige tilfælde af tilsyneladende tab er, når et barn går bort fra den fysiske verden. Omgivelserne og barnets forældre står tilbage, ser barnets tomme plads og savner dets kærlige latter. Hvad sker der med børnene i den åndelige verden? Af alle, der går over i den, er de måske de lykkeligste, for de føler sig øjeblikkeligt hjemme. Glem ikke at de ikke mister deres forældre og søskende eller de legekammerater, de holder af. De leger bare med dem i den periode, vi kalder natten i stedet for om dagen. Derfor har de ikke nogen følelse af tab eller adskillelse. Mens det er dag i den fysiske verden, er de aldrig alene, for ligesom her samles børnene og leger på ”de himmelske marker”, der er fyldt med helt specielle glæder. Vi ved, hvordan et barn i den fysiske verden kan have det sjovt med ”at lade som”, idet det foregiver at være en eller anden figur fra et eventyr − eller det spiller hovedrollen i alle slags pragtfulde fantasier. I den højere verdens finere stof iklæder tankerne sig synlige former, og på denne måde får det barn, der forestiller sig, at det er en bestemt helt, hurtigt og midlertidigt heltens virkelige udseende. Ønsker det et eventyrslot, kan det bygge et slot med tanken. Ønsker det en hær for at være general for den, vil hæren straks være der. Blandt de døde er børnene derfor altid glade − ja, ofte endog jublende glade.

Børn har forskellige anlæg, og hvis deres tanker intuitivt vender sig imod religiøse emner, finder de altid, hvad de søger. For engle[1] eksisterer faktisk. De er ikke bare religiøse fantasifostre. Og de, der trænger til deres hjælp – de, som tror på dem − føres sikkert til dem, og de vil opleve, at de er venligere og mere strålende, end de nogensinde har forestillet sig.

Der er mennesker, som ønsker at se Gud i stoflig form. Selv disse mennesker bliver ikke skuffede, for den indre verdens undervisere lærer dem, at alle skikkelser er Guds skikkelser. Han er allestedsnærværende, og de, som tjener og hjælper selv de laveste af Hans skabninger, tjener og hjælper i virkeligheden Ham. Børn holder af at være nyttige. De vil gerne hjælpe og trøste. De har store muligheder for at give hjælp og trøst til de uvidende i den højere verden, og mens de bevæger sig rundt i den åndelige verden for at udføre deres barmhjertigheds- og kærlighedsgerninger, lærer de sandheden af den skønne gamle læresætning: ”Hvad I gør imod den ringeste af mine brødre, det gør I imod mig”.

Og de spæde børn − de, som endnu er for små til at lege? Vær ikke bekymret for dem, for utallige afdøde mødre længes efter at trykke dem til brystet, tage imod dem og elske dem, som om de var deres egne. De helt små børn plejer kun at blive i kort tid i den åndelige verden, for de vender hurtigt tilbage til den fysiske verden − ofte til de samme forældre. Apropos de små børn så opfandt middelalderens munke en særlig bestialsk grusomhed. De påstod nemlig, at udøbte børn var tabt for deres kære for altid. Dåben er et ægte sakramente og det gavner, men hvor i alverden kan nogen tro, at fraværet af et ydre ritual kan gribe ind i Guds evige loves virkning − eller forvandle Ham fra en kærlighedens Gud til en ubarmhjertig tyran?

_________________________________

[1] Åndsvidenskabens betegnelse for engle er "devaer". Deva betyder "strålende" eller “skinnende”. De laveste er rene naturånder. De er bevægelse, de legemliggør energi og opbygger former med energi på alle niveauer. De giver alt, hvad der er manifesteret form. De højeste devaer svarer til kristendommens engle og ærkeengle.

_________________________________

Artikel-Til-sørgende-mennesker-Leadbeater-Åndsvidenskab
Download-fil: TIL SØRGENDE MENNESKER - C.W. Leadbeater


Artikel-Til-sørgende-mennesker-Leadbeater-Åndsvidenskab
Læsefil med vendbare sider: TIL SØRGENDE MENNESKER