Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TIL SØRGENDE MENNESKER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Til-sørgende-mennesker-Leadbeater-Åndsvidenskab

TIL SØRGENDE MENNESKER (7 af 11)


Sorg skyldes uvidenhed. Jo mere vi ved, desto større tillid vil vi have, for vi vil være overbeviste om, at vi og vores afdøde er i den fuldkomne magts varetægt.

TIL SØRGENDE MENNESKER (7 af 11)

Helvede?

 

Man kan konkludere, at efterlivet har meget lidt tilfælles med den Himmel og det Helvede, vi har hørt om i barndommen. Alligevel er det korrekt, at der findes tilstande, der ligger til grund for disse myter. Helvede eksisterer ikke i virkeligheden, og dog er det nemt at forstå, at alkoholikeren, rygeren, narkomanen og det menneske, der er underlagt sine begær, kan have opbygget noget, der kan minde om det. Men disse tilstande varer ikke evigt. De består kun indtil begæret er tonet ud og forsvundet. Til enhver tid bestemmer ethvert menneske selv, hvor længe det vil lide, hvis det er stærkt og fornuftigt nok til at gøre sig til herre over de fysiske begær og fuldstændigt at løfte sig over dem. Det er dette faktiske forhold, der ligger til grund for den katolske lære om Skærsilden – det vil sige ideen om, at et menneske efter døden må udsulte de dårlige egenskaber og dermed opleve en del lidelse, før det kan få adgang til Himlens salighed.

Der findes et andet og endnu højere livsstadie efter døden, som ret præcis svarer til en rationel forestilling om Himlen. Dette højere stadie nås, når alle lavere eller selviske begær er helt forsvundet. Derefter glider mennesket over i en tilstand af ekstase eller høj intellektuel virksomhed afhængig af menneskets natur og energikvalitet. For mennesket er det en livsperiode med den højeste salighed − en periode, hvori det langt bedre forstår virkeligheden og bliver mere ét med den. Det er en glæde og ekstase, som alle opnår − ikke kun de religiøse og de, der tror, de er ”udvalgte”.

Det må på ingen måde betragtes som en belønning. Der er blot tale om en uundgåelig virkning af den karakter, man har udviklet i det fysiske liv. Hvis et menneske praktiserer en høj og uselvisk livsholdning, hvis det er godt udviklet i intellektuel eller kunstnerisk retning, vil det uundgåelige resultat af en sådan udvikling blive den ubeskrivelige glæde, der her tales om. Men man må huske, at alt dette kun er stadier i ét og samme liv, for på samme måde som et menneskes valg i ungdommen i væsentlig grad skaber betingelserne i voksenalderen og i alderdommen, sådan er et menneskes valg i det fysiske liv bestemmende for de forhold, det kommer til at leve under i efterlivet. Varer denne salighedstilstand evigt? Nej − for som sagt er den resultatet af det fysiske liv, og en begrænset årsag kan aldrig skabe en ubegrænset virkning.

Artikel-Til-sørgende-mennesker-Leadbeater-Åndsvidenskab
Download-fil: TIL SØRGENDE MENNESKER - C.W. Leadbeater


Artikel-Til-sørgende-mennesker-Leadbeater-Åndsvidenskab
Læsefil med vendbare sider: TIL SØRGENDE MENNESKER