Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DE FORENEDE NATIONER - FN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Forenede-Nationer-FN-Johan-Galtung

DE FORENEDE NATIONER - FN (2 af 3)


I Sikkerhedsrådet er der 4 kristne og 1 kungfutsiansk land. 1,3 millarder er ikke repræsenteret. Det har lige så lidt berettigelse i muslimske lande, som muslimske har i de kristne.

DE FORENEDE NATIONER - FN (2 af 3)

Et globaliseret FN

 

Forenede-Nationer-FN-03-Johan-Galtung

 

3. Terapi:

Det er indlysende, at en regionaliseret verden har behov for et globaliseret FN til at lette relationerne mellem alle regioners medlemmer i et meget anderledes Freds- og Sikkerhedsråd (som det kaldes i den afrikanske union), og uden det feudale levn, som vetoretten er. Og lige så indlysende er det, at en stor del af opgaven med at lette konflikterne skal foretages af regionerne selv − både bilateralt og multilateralt. Efterhånden som det “engelsk-amerikanske lys” nu hurtigt toner bort, er tiden inde til, at et “orientalsk lys” vil opstå specielt i Kina og Indien, (Chindia − en betegnelse fra 2004 for de to landes samlede økonomiske indflydelse), herunder Ruslands 40% af menneskeheden og de indre kræfter i Shanghai Cooperation Organization, SCO. Kina og Indien er to af de ældste civilisationer, der har udviklet sig gennem tusinder af år på Jorden, og de vil blive modsætninger til det relativt nyere Storbritannien og det endnu nyere USA.

 

Forenede-Nationer-FN-04-Johan-Galtung

 

Fra rigdommen i det “orientalske lys” skiller nogle af spektrets lysstråler sig ud og illuminerer en verden, der håber på en bedre ledelse end den ene legitimerede og dræbende indgriben efter den anden:

  • Gandhismen i Indien, der håber, at Indien vil blive endnu mere inspireret af landets største menneske nogensinde − deres egen Gandhi.
  • Taoismen i Kina, der håber, at Kina vil blive endnu mere inspireret af nogle af de største tænkere nogensinde − deres egne.
  • Den gamle Panchsheel-aftale mellem Indien og Kina med de fem principper (gensidig respekt for territorial uafhængighed og suverænitet, gensidig ikke-angreb, gensidig ikke-indblan­ding, lige og gensidige fordele, fredelig sameksistens) som retningslinjer i verden, men også:
  • Pancasila i Indonesien (én nation, humanisme, demokrati og enighed, social fremgang, én Gud − i betydningen tro og vejledning), som nationale retningslinjer.

 

Forenede-Nationer-FN-05-Johan-Galtung

Pancasila

 

Der skal fokuseres på ikke-vold, videreudvikling, trafikale regler − indenrigs og udenrigs, og ikke en endeløs indgriben. Asien, som i dag er en sammenblanding af tidsaldres gamle visdom og ungdommelig energi, vil kunne inspirere en pessimistisk og frygtsom verden.

Artikel-Forenede-Nationer-FN-Johan-Galtung
Download-fil: DE FORENEDE NATIONER - FN - Johan Galtung


Artikel-Forenede-Nationer-FN-Johan-Galtung
Læsefil med vendbare sider: DE FORENEDE NATIONER - FN