Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVORDAN STUDERER MAN ÅNDSVIDENSKAB?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvordan-studeres-åndsvidenskab-H-P-Blavatsky

HVORDAN STUDERER MAN ÅNDSVIDENSKAB? (3 af 10)


H.P. Blavatsky gav gode råd om, hvordan man studerer åndsvidenskab. Principperne kan bruges på ethvert åndsvidenskabeligt studie.

HVORDAN STUDERER MAN ÅNDSVIDENSKAB? (3 af 10)

"Den Hemmelige Lære"

og hvordan den bør studeres

 

Hvordan-studeres-åndsvidenskab-03-H-P-Blavatsky

 

H.P. Blavatsky er især kommet med interessante udtalelser i forbindelse med Den Hemmelige Lære, og den er kun en ganske lille del af den esoteriske lære, der er kendt af de esoteriske broderskabers højerestående medlemmer[1]. H.P. Blavatsky siger, at Den Hemmelige Lære lige netop indeholder så meget, som verden kan tage imod i den nærmeste fremtid. Det gav anledning til et spørgsmål, som hun forklarede på denne måde:

Med "verden" menes der mennesket, som lever i sin personlige natur. I to bind af Den Hemmelige Lære vil denne "verden" finde alt det, den overhovedet er i stand til at fatte − men heller ikke mere. Det skal dog ikke forstås sådan, at en discipel, der ikke lever i "verden", ikke kan finde mere i bogen end det, "verden" finder. Enhver form – uanset hvor primitiv den er − har sin "skabers" billede skjult i sig. På samme måde indeholder en forfatters værk – uanset hvor uklart det er − det skjulte billede af forfatterens viden. Det skal muligvis forstås sådan, at Den Hemmelige Lære indeholder alt, hvad H.P. Blavatsky selv har kendskab til plus en hel del mere, fordi meget af den skyldes mennesker med en indsigt, der er langt mere omfattende end hendes egen. Det er desuden indlysende, at hun mener, at andre nemt kan finde viden i Den Hemmelige Lære, som hun ikke selv er i besiddelse af.

Tillid til egen skelneevne

Det er en stimulerende tanke, at det er muligt, at man i H.P. Blavatskys værker kan finde en viden, hun ikke selv er bevidst om. Hun reflekterede en del over denne idé, og det fik nogen til at tro, at H.P. Blavatsky måtte være ved at miste sin indsigt og viden. Men hun ville uden tvivl fortælle, at man ikke skal binde sig til hende som den endelige autoritet og heller ikke til nogen anden, men udelukkende stole på sin egen voksende skelneevne.

 

_________________________________

[1] Det Store Hvide Broderskab eller Hierarkiets mestre.

_________________________________

Artikel-Hvordan-studeres-åndsvidenskab-H-P-Blavatsky
Download-fil: HVORDAN STUDERER MAN ÅNDSVIDENSKAB? - H.P. Blavatsky


Artikel-Hvordan-studeres-åndsvidenskab-H-P-Blavatsky
Læsefil med vendbare sider: HVORDAN STUDERER MAN ÅNDSVIDENSKAB?