Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVORDAN STUDERER MAN ÅNDSVIDENSKAB?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvordan-studeres-åndsvidenskab-H-P-Blavatsky

HVORDAN STUDERER MAN ÅNDSVIDENSKAB? (2 af 10)


H.P. Blavatsky gav gode råd om, hvordan man studerer åndsvidenskab. Principperne kan bruges på ethvert åndsvidenskabeligt studie.

HVORDAN STUDERER MAN ÅNDSVIDENSKAB? (2 af 10)

Principper

 

Hvordan-studeres-åndsvidenskab-02-H-P-Blavatsky

 

Den værdi, Robert Bowens notater har, består i, at de indeholder principper, der ikke alene kan bruges på studiet af Den Hemmelige Lære men på ethvert åndsvidenskabeligt studie. Adskillige gange siges det, at al beskrivende åndsvidenskab ikke nødvendigvis skal opfattes som et korrekt billede af Universet. Der er snarere tale om et sekundært mønster, der opstår i løbet af en erkendelse af en sandhed, der overgår ord, enhver beskrivelse og alle relative værdier. Denne form for åndsvidenskab har ikke til formål at gengive sandheden, men at føre den studerende i retning af sandheden.

Vurderet ud fra dette grundlag kan man se, at værdien og autoriteten af en åndsvidenskabelig beskrivelses ikke nødvendigvis kan bedømmes efter, om åndsvidenskaben er i overensstemmelse med naturvidenskabelige fakta eller principper eller med en åndsvidenskabelig beskrivelse, der stammer fra et andet menneske. Værdien af enhver åndsvidenskabelig beskrivelse ligger i dybden af den oplevelse, den kan give den studerende, der har tilstrækkelig styrke og mod til at gå ud over beskrivelsens form eller mønster og videre til dens esoteriske eller skjulte virkelighed.

Et andet råd, der ofte gentages i notaterne, går ud på, at for at få en dybere forståelse af enhver åndsvidenskabelig iagttagelse må den ses i en universel sammenhæng. Som en hjælp til dette anbefalede H.P. Blavatsky på det kraftigste, at den studerende forsøger at få en dybtgående forståelse af de tre basale hovedpunkter, der nævnes i forordet til Den Hemmelige Lære. For at gøre det lettere at referere til dem og studere dem er disse hovedpunkter genoptrykt i denne artikel.

H.S.

Artikel-Hvordan-studeres-åndsvidenskab-H-P-Blavatsky
Download-fil: HVORDAN STUDERER MAN ÅNDSVIDENSKAB? - H.P. Blavatsky


Artikel-Hvordan-studeres-åndsvidenskab-H-P-Blavatsky
Læsefil med vendbare sider: HVORDAN STUDERER MAN ÅNDSVIDENSKAB?