Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ET MENNENSKELIGT SAMFUND
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Et-menneskeligt-samfund-Erik-Ansvang

ET MENNENSKELIGT SAMFUND (8 af 11)


Det nuværende samfund ikke er værdigt til at kaldes menneskeligt. Det fungerer som et socialt anarki − ikke som en social enhed.

ET MENNENSKELIGT SAMFUND (8 af 11)

Nationen må gå forud for individet

 

Landområdet og dets grænser er noget af det mest stabile i en nation. Selve landet er derfor en ting, der skulle tilhøre nationen som helhed, fordi alle nationens medlemmer er afhængige af deres land med hensyn til liv, trivsel samt kost og logi. Nationens land består af to dele − landets overflade, som skaber afgrøderne og giver plads til boliger, samt jorden under overfladen, hvor nationens mineralrigdomme − store eller små − findes. Begge dele udgør et begrænset område. Disse områder burde som sagt tilhøre hele nationen, men i stedet ejer nogle borgere større eller mindre områder af jorden på overfladen, mens andre ejer rettighederne til områderne under jorden inklusiv nationens havområde. De fleste af nationens medlemmer ejer ingen jord eller rettigheder over nationens land.

Landet burde tilhøre nationen og derfor være fælles eje og et fælles ansvar. Når man i Vesten hører om den handel, som ”de hvide” dengang lavede med ”de røde” indianere i USA, da man ”købte” hele Manhattan for en kobberkedel og nogle andre småting, morer de fleste sig over indianernes ufattelige dumhed. Indianerne blev ganske vist narret, men det skete på grund af kulturelle forskelligheder − ikke dumhed. Ifølge indianernes livsforståelse var ethvert menneske en uadskillelig del af naturen og dermed af landet. Man kunne derfor hverken sælge eller eje en del af Moder natur, for det svarede for dem til, at man ville sælge en del af sig selv − eksempelvis højre ben. Indianerne forstod ganske enkelt ikke den hvide races separatistiske tænkemåde, hvor man forestiller sig, at mennesket er adskilt fra naturen og har ret til at eje den, fortrænge andre fra den, udnytte den og sælge den. Indianerne var ikke dumme − de var bare uvidende om den hvide races mærkværdige forhold til den helhed, de er en del af.

 

Et-menneskeligt-samfund-09-Erik-Ansvang

 

Darwinismen og naturvidenskabens materialistiske model har skabt en grundlæggende separatistisk holdning − en ”du-kontra-jeg”-holdning til livet både på det personlige og det nationale plan. Derfor kappes nutidens mennesker om at overgå hinanden. Derfor står gode boliger tomme, mens folk er hjemløse. Derfor bugner de rige landes overskudslagre, mens folk i de fattige lande sulter ihjel. Derfor vil velbjærgede danskere ikke dele med danske medborgere i nød. Eksemplerne er utallige. Selvfølgelig er de det. Nutidens menneskehed har jo opbygget en verden, der definerer alle til indbyrdes konkurrence om penge, magt og besiddelser. De stærke overlever i overflod, mens de svage må mangle, lide eller gå til grunde. Det er naturens lov, siger naturvidenskaben. Det er dyrets lov, siger åndsvidenskaben.

Artikel-Et-menneskeligt-samfund-Erik-Ansvang
Download-fil: ET MENNENSKELIGT SAMFUND - Erik Ansvang


Artikel-Et-menneskeligt-samfund-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: ET MENNENSKELIGT SAMFUND