Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ET MENNENSKELIGT SAMFUND
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Et-menneskeligt-samfund-Erik-Ansvang

ET MENNENSKELIGT SAMFUND (5 af 11)


Det nuværende samfund ikke er værdigt til at kaldes menneskeligt. Det fungerer som et socialt anarki − ikke som en social enhed.

ET MENNENSKELIGT SAMFUND (5 af 11)

Regeringen er ikke staten

 

Et-menneskeligt-samfund-05-Erik-Ansvang

 

Alle taler om staten, men hvad er staten? Staten er den organiserede nation og intet andet. Og denne organisation bør ikke bestå af et antal klasser, hvor nogle er dårligt stillede og andre er velstillede. En stat bør være en nation, der er organiseret sådan, at borgernes evner, egenskaber og talenter kan komme til udtryk til gavn for helheden uafhængigt af social klasse. Og opfat endelig ikke staten som regeringen. Det er en almindelig misforståelse. Regeringen er intet andet end nationens lovgivende magt. Regeringen og folketinget udfører bare et bestemt arbejde for nationen.

Desværre er det normalt at betragte staten og individets frihed som modsatte faktorer ud fra forestillingen om, at jo mere omfattende statens indflydelse er, desto mere begrænset er individets sfære, men det er en fundamental misforståelse af betydningen af ordet ”stat”. Begrebet ”stat” indskrænkes hermed til regeringen i stedet for at udvides til hele nationen.

Det er utvivlsomt en fundamental misforståelse, for jo større statens indflydelse er (når den er en nation), jo større vil friheden være for statens medlemmer, for det vil medføre, at alle og enhver vil påtage sig hver sin pligt, og alle og enhver vil være en hjælpende del af staten. Den gamle modsætning vil forsvinde.

Måske skulle man desuden overveje at stille krav om, at et menneske ikke er egnet til at påtage sig folketingets store ansvar og tunge pligter, før det har erhvervet en hel del relevant livserfaring − herunder regulær uddannelse i administration og ledelse i lignende organisationer for at få større administrativ erfaring. Det var et krav i de gamle kulturer − eksempelvis i det gamle Egypten, hvor der navnlig var fokus på den etiske og moralske udvikling og forståelse gennem indvielsernes uddannelsesforløb. Her ville man ikke tillade, at uvidende eller uuddannede mennesker fik administrativt ansvar og indflydelse på en hel nation, da uvidenhed kunne få katastrofale følger for forskellige befolkningsgrupper − ja for hele nationen.

Artikel-Et-menneskeligt-samfund-Erik-Ansvang
Download-fil: ET MENNENSKELIGT SAMFUND - Erik Ansvang


Artikel-Et-menneskeligt-samfund-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: ET MENNENSKELIGT SAMFUND