Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ET MENNENSKELIGT SAMFUND
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Et-menneskeligt-samfund-Erik-Ansvang

ET MENNENSKELIGT SAMFUND (3 af 11)


Det nuværende samfund ikke er værdigt til at kaldes menneskeligt. Det fungerer som et socialt anarki − ikke som en social enhed.

ET MENNENSKELIGT SAMFUND (3 af 11)

Jungleloven

 

Et-menneskeligt-samfund-03-Erik-Ansvang

 

Det, der kendetegner et civiliseret samfund, er, at de stærke forsøger at hjælpe de svage − at hjælpe dem i stedet for at udnytte dem. Styrke, anvendt til udnyttelse og undertrykkelse af andre, er junglens lov − ikke menneskehedens og samfundets lov. Det er en tilstand for primitive mennesker og ikke noget, der fortjener at kaldes civilisation − og slet ikke menneskeligt.

Set fra dette standpunkt bør samfundet bestræbe sig på at råde bod på naturens uligheder, men når alt kommer til alt, er det nuværende samfund snarere et dyresamfund end et menneskesamfund. I junglen ser man endda, hvordan mange jagende dyr samler sig i flokke, fordi de er for svage til at jage enkeltvis − eksempelvis løverne − for på denne måde at få overtaget over stærkere dyr og dræbe dem for at stille sulten. Og jagede dyr samler sig også ofte i grupper − f.eks. kvæget − for at kunne forsvare de svageste i flokken mod rovdyrenes angreb. På denne måde findes der selv hos de undermenneskelige skabninger en instinktiv forståelse for den ide, at selv de svagere kan gøre sig stærke ved at holde sammen og hjælpe hinanden, hvad enten det er for at skaffe sig føde, eller for at de stærke skal forsvare de svagere, og det kan betragtes som kimen til et højere ideal.

Artikel-Et-menneskeligt-samfund-Erik-Ansvang
Download-fil: ET MENNENSKELIGT SAMFUND - Erik Ansvang


Artikel-Et-menneskeligt-samfund-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: ET MENNENSKELIGT SAMFUND