Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ET MENNENSKELIGT SAMFUND
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Et-menneskeligt-samfund-Erik-Ansvang

ET MENNENSKELIGT SAMFUND (2 af 11)


Det nuværende samfund ikke er værdigt til at kaldes menneskeligt. Det fungerer som et socialt anarki − ikke som en social enhed.

ET MENNENSKELIGT SAMFUND (2 af 11)

De stærke og de svage

 

Et-menneskeligt-samfund-02-Erik-Ansvang

 

Der er en række ting, der må tages i betragtning. For det første må man spørge, om der ingen grænse er for det, der kaldes frihed? Er det i overensstemmelse med et fornuftigt samfund, at en lille gruppe magtfulde mennesker skal kunne bestemme, om deres medmennesker skal leve i fattigdom eller i overflod? Når der tales om frihed, menes der så ægte frihed for enhver, eller er det frihed for enhver til at skade andre til fordel for sig selv? Bør der ikke være grænser for den egoistiske frihed i et menneskeligt samfund?

Ægte civilisation kan kun skabes og opretholdes af stærke mænd og kvinder − intelligente, veluddannede mennesker, der er disciplinerede i samfundstjeneste og villige til at tage deres del af det arbejde, der skal udføres i ethvert ægte menneskeligt samfund. Desuden må man gøre sig klart, at den lighed, der sædvanligvis tales om, ikke er en naturlig lighed. Naturlig lighed eksisterer ikke! Naturen er grundlæggende baseret på uligheder, og når man iagttager mennesker med deres forskellige evner, kræfter, helbred og vilkår, er det klart for enhver, at ikke alle er lige i livet. Man kan derfor ikke forvente, at den højt begavede og den mangelfuldt begavede skal kunne kæmpe mod hinanden i nutidens samfund, hvor kampene udkæmpes ved hjælp af tanker og intelligens. Naturen har placeret menneskene på alle trin på ulighedens lange stige, og samfundets værdi består bl.a. i at afbalancere naturens uligheder og at skabe større lighed i den individuelle lykke for alle dets medlemmer ved hjælp af menneskets intelligens, der skabes af menneskets tænkning.

Artikel-Et-menneskeligt-samfund-Erik-Ansvang
Download-fil: ET MENNENSKELIGT SAMFUND - Erik Ansvang


Artikel-Et-menneskeligt-samfund-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: ET MENNENSKELIGT SAMFUND