Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

STJERNEVEJEN OG ÅNDELIG VALFART
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Stjernevejen-og-åndelig-valfart-Ove-von-Spaeth

STJERNEVEJEN OG ÅNDELIG VALFART (4 af 6)


Den 1200 år gamle pilgrimsrute i Spanien til Santiagos relikvie har altid haft tydelige allusioner til ideer om stairway to the stars. Ruten kaldes Via lacta - Mælkevejen.

STJERNEVEJEN OG ÅNDELIG VALFART (4 af 6)

Himmelgeografi og Verdens-akse

skjult i anden litteratur

 

I nyere tid kendes en svagere afglans af princippet, idet Jules Verne (1828-1905) i sin klassiske science fiction-bog ”Rejsen til Månen” fra 1865 oplyser præcist om månepositioner og -faser undervejs. Ved nærmere studium af månetabeller fremstår pågældende oplysninger som at stamme fra Månens reelle positioner i vinterhalvåret fra et år nær udgivelsen velsagtens mens han skrev bogen, og med anvendelse af de dengang aktuelle positioner for Månens forløb.

Et sidespring: Set fra nutiden virker denne første månerejse som endda en clairvoyant beretning om den ægte månerejse. F.eks.: 1. affyring af et oprejst projektil (raket) og ikke, som vanligt dengang, en rund (kanon)kugle. 2. opsendelsen skete fra Florida. 3. rejsetiden er kun få dage. 4. i rummet er der en frossen, død hund i omløb. 5. tre mænd er ombord. 6. på hjemrejsen styres de til Stillehavet og samles op af et amerikansk krigsskib. − Alt skete præcist sådan! − men først 104 år senere, i 1969.

 

Stjernevejen-og-åndelig-valfart-Ove-von-Spaeth-04

T.v.: Måling af stjerneafstande med jakobsstav. T.h.: Den russiske hyrdehund Leika, det første levende væsen sendt i orbit − opsendtes med russernes satellit Sputnik, 3. nov. 1957.

 

Lignende forhold som Jules Vernes månepositioner ses hos forfatteren J.R.R. Tolkien (1892-1973). Tolkien lod Månens stilling på enhver given dag i hans verdensudbredte trilogi ”The Lord of the Rings” svare til dens stilling på himlen de pågældende dage i 1954-1955, hvor han skrev denne trilogi. Hos Tolkien spiller desuden en (lede)stjerne afgørende rolle i bogen ved at lede to hovedpersoner, Frodor og Sam, op ad Dommedagsbjerget for at destruere Ringen.

Især er den irske forfatter James Joyce’s værk ”Ulysses” (‘Odysseus’), fra 1922, flere steder bevidst konstrueret efter det nævnte princip, der kan observeres i Paulus’ beretning, men nu med Homer som nøgle − og er fyldt med konkret astronomi såvel som skjult astromytologi. Der er mindst tre strømme i ét. Der er ligeledes indlagt et skjult geometrisk mønster. Ved at betragte et bykort over Dublin, kan hovedpersonens byvandring/odyssé følges: Ruten afslører at danne et præcist, kæmpemæssigt kors.

 

Stjernevejen-og-åndelig-valfart-Ove-von-Spaeth-05 

Our Lady of Walshingham. Jomfru Maria-figuren
i Slipper Chapel (segl, fra middelalderen).

Artikel-Stjernevejen-og-åndelig-valfart-Ove-von-Spaeth
Download-fil: STJERNEVEJEN OG ÅNDELIG VALFART - Ove von Spaeth


Artikel-Stjernevejen-og-åndelig-valfart-Ove-von-Spaeth
Læsefil med vendbare sider: STJERNEVEJEN OG ÅNDELIG VALFART