Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

LIVET SOM AFDØD
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Livet-som-afdød-Erik-Ansvang

LIVET SOM AFDØD (8 af 12)


Livet som afdød er en opdagelsesrejse i de indre verdener. Oplevelserne varierer fra menneske til menneske, men for alle begynder den på følelsernes plan - astralplanet.

LIVET SOM AFDØD (8 af 12)

Mentalplanet – tankens plan

 

Livet-som-afdød-08-Erik-Ansvang

 

Astralplanet er ikke endestationen på menneskets indre rejse. Uanset hvor lykkelig den astrale tilværelse er, når alle til et mætningspunkt, hvor den ekspanderende bevidsthed længes efter at erstatte den følelsesmæssige lykke med indsigt og klarhed. Gradvis eller pludselig (afhængig af de individuelle processer), aflægges astrallegemet. Mennesket dør "den anden død" – den astrale død – og "løfter" sig til tankens plan (mentalplanet), hvor det vågner op i mentallegemet.

Der er ikke tale om at dø i fysisk forstand. I virkeligheden er der tale om en bevidsthedsudvidelse. Den endelige overgang fra astralplanet til mentalplanet medfører ingen smerte eller lidelser. Årsagen er, at man har efterladt følelseslegemet eller astrallegemet på astralplanet. Det astrale stof er tilbageleveret og kan ikke længere påvirke mennesket. Livstråden, der forbinder mennesket med sjælen, trækkes ud. Samtidig overføres essenserne af de indhøstede erfaringer fra astralplanet til mentalplanet.

Sædvanligvis indtræder der en kortere eller længere periode med bevidstløshed ligesom den, der følger efter den fysiske død, men lidt efter lidt eller pludseligt vågner man op til livet på mentalplanet. Perioden med bevidstløshed er en slags fostertilværelse, som er en nødvendig forberedelse til livet i det "nye" legeme.

Euforisk lykketilstand

sanskrit kaldes mentalplanet for "gudernes land". Det skyldes givetvis, at man befinder sig på menneskets lyksalige hvilested, hvor man i fred og harmoni fordøjer det fysiske livs frugter. Når man vågner på mentalplanet, vil den første oplevelse være en nærmest ekstatisk lyksalighed og en enorm vitalitet. Glæden ved bare at leve er overvældende. Når man vågner på mentalplanet, ser man de fineste farver. Selv luften synes at bestå af musik og farver. Hele ens væsen gennemtrænges af lys og farver. Lyset, klarheden, gennemsigtigheden er nu totalt dominerende.

Det astrale liv har muligheder for at opleve en lykke, der ligger langt over, hvad man kender i det fysiske liv, men livet på mentalplanet overgår langt det astrale livs lykkefølelse. Det mentale liv er så meget rigere end det astrale, at man slet ikke kan sammenligne dem. Ethvert forsøg på at beskrive livet på mentalplanet vil ligge uendelig langt fra den virkelige oplevelse.

Artikel-Livet-som-afdød-Erik-Ansvang
Download-fil: LIVET SOM AFDØD - Erik Ansvang


Artikel-Livet-som-afdød-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: LIVET SOM AFDØD