Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

LIVET SOM AFDØD
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Livet-som-afdød-Erik-Ansvang

LIVET SOM AFDØD (5 af 12)


Livet som afdød er en opdagelsesrejse i de indre verdener. Oplevelserne varierer fra menneske til menneske, men for alle begynder den på følelsernes plan - astralplanet.

LIVET SOM AFDØD (5 af 12)

Fysiske vaner skaber astrale betingelser

 

Livet-som-afdød-05-Erik-Ansvang

 

Livet på astralplanet afhænger helt og holdent af mennesket selv. Hvis man har været følelsesbetonet og materialistisk i det fysiske liv, har man skabt en stærk binding til det fysiske liv og dets muligheder for begærtilfredsstillelse, og denne binding skaber betingelserne for det astrale liv. Hvis man derimod har levet et mere uselvisk liv, og har undgået at lade sig styre af følelser, begær og materialisme, vil den astrale tilværelse være tilsvarende fri.

Eksempelvis vil mennesker med stærk afhængighed af alkohol, narkotika, røg eller andre stimulanser binde sig selv til astralplanets lavere regioner i en lang periode, og det vil være en pinefuld oplevelse. Årsagen er, at der ikke findes nogen mulighed for at tilfredsstille de indgroede begær. Samtidig befinder disse mennesker sig på følelsernes eget plan, hvor de ikke har et fysisk legeme af tæt og tungt stof, der kan dæmpe de begærimpulser, der nu frit gennemstrømmer dem. Følelsesmæssige oplevelser er derfor langt kraftigere end i den fysiske tilværelse, og afviklingen af afhængighed vil selvsagt være meget ubehagelig. Mennesker, der vågner op på astralplanet og konstaterer, at de ikke længere kan tilfredsstille drifter og begær, opsøger måske den fysiske verdens astrale genparter i et fortvivlet forsøg på at fortsætte de tidligere tilbøjeligheder. Mange fastlåser dermed sig selv i de lavere astrale regioner under vilkår, der er lige så forskellige som tilbøjelighederne.

Det samme gælder mennesker, der er opfyldt af stærke følelser som f.eks. had, aggressioner, sorg eller andre isolerende følelsesmæssige tilstande. Eller mennesker med en unaturlig fokusering på det seksuelle … med et stærkt madbegær … osv. Disse følelsesmæssige tilstande vil i lange perioder fastholde emotionelle og materialistiske mennesker på de lavere astrale underplaner.

Mennesker, der dør med uafsluttede opgaver eller stærke familierelationer, vil ofte søge tilbage til de efterladte og forsøge at vise dem, at de stadig eksisterer. Hvis de efterladte samtidig sørger voldsomt, fastholder begge parter hinanden i en ond cirkel. Ingen af de involverede opnår noget med denne adfærd.

Artikel-Livet-som-afdød-Erik-Ansvang
Download-fil: LIVET SOM AFDØD - Erik Ansvang


Artikel-Livet-som-afdød-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: LIVET SOM AFDØD