Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

LIVET SOM AFDØD
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Livet-som-afdød-Erik-Ansvang

LIVET SOM AFDØD (4 af 12)


Livet som afdød er en opdagelsesrejse i de indre verdener. Oplevelserne varierer fra menneske til menneske, men for alle begynder den på følelsernes plan - astralplanet.

LIVET SOM AFDØD (4 af 12)

Illusionsplanet

 

Livet-som-afdød-04-Erik-Ansvang

 

Astralplanet er mere farvestrålende end det fysiske plan. Og Solen opleves ikke som kilden til lyset på samme måde som i den fysiske tilværelse. Astralplanet oplyses af Solen, men planet er desuden selvlysende.

På astralplanet er kunstige former mere dominerende end i den fysiske verden. Astralplanet består af et uendeligt hav af evigt skiftende former. I den fysiske verden kan man nemt se forskel på kunstige former (f.eks. statuer) og naturlige former (f.eks. mennesker). På astralplanet er det meget vanskeligere, for enhver tanke eller følelse danner straks en levende form. Disse former udgør sammenhængende strukturer, der reagerer på den mindste bevidsthedspåvirkning, som ethvert levende væsen udtrykker. Og det er ikke kun mennesker, der udtrykker bevidsthed. Der er følelser i alle væsener – og der er spirende tankevirksomhed i mange andre væsener end mennesket. Reaktionen fra astralstoffet består i, at der dannes en form, som ligner den tilstand, der har fremkaldt formen. Den er midlertidig, men den er absolut virkelig, så længe den er der.

Det hele opleves som levende, farvestrålende former, der er meget virkelige. De er imidlertid kaotiske, og derfor er det meget svært at skelne, hvad der er hvad på astralplanet. De clairvoyante, der har udforsket astralpla­net, kalder det for "illusionsplanet", for det er vanskeligt at se, hvilke former der er levende væsener, hvilke der er billeder og forestillinger, hvilke der er udtryk for længsler, hvilke der udtrykker drømme, hvilke former, der rummer en livsenhed, hvilke der er en midlertidig tankeform − osv.

Uselviske tanker er sjældne, men hvis et menneske tænker en tanke, der ikke vækker følelser, vil den være usynlig på astralplanet. Årsagen er, at den ikke sætter det astrale stof i svingninger, og derfor kan den ikke tiltrække astralt stof.

 

"… astralplanet har ingen virkelig eksistens, for planet er en illusorisk skabelse af menneskeheden. Fra nu af vil astralplanet langsomt blive en døende skabelse … og i den sidste periode af menneskehedens historie (i den syvende rodrace) vil astralplanet forsvinde. Det er ikke tilfældet i denne periode … Astralplanet holder stadig de mange mennesker, der dør, som "fanger", fordi deres væsentlige reaktion på livet er begær, ønsketænkning og emotionel sansning. Det gælder stadig for den store majoritet. Astral­planet opstod i den atlantiske periode. Dengang var den mentale bevidsthedstilstand stort set ikke-eksisterede …"

 

Alice A. Bailey: Esoterisk Healing, s. 451-52

Artikel-Livet-som-afdød-Erik-Ansvang
Download-fil: LIVET SOM AFDØD - Erik Ansvang


Artikel-Livet-som-afdød-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: LIVET SOM AFDØD