Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DE SYV YOGAFORMER & DE OTTE TRIN I YOGA
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-De-syv-yogaformer

DE SYV YOGAFORMER & DE OTTE TRIN I YOGA (3 af 5)


Yoga omfatter flere bekræftelser. Jeg er ikke den fysiske krop, følelser eller tanker − jeg er sjælen. Man går dybere og siger. Ånden i mig er ét med ånden i alt.

DE SYV YOGAFORMER & DE OTTE TRIN I YOGA (3 af 5)

Bhakti-yoga og mantra-yoga

 

De-syv-yogaformer-04-Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab

 

 

5. Bhakti-yoga

 

Formålet med Bhakti-yoga er at udtrykke og udvikle hengivenhed og forvandle guddommelig kærlighed til "vinger". Ved hjælp af dem kan yogien løfte sig til Det Højeste og blive forenet med det. Yogien er mindre inte­resseret i teknikker og praktiske metoder end i at svinge sig på kærlighedens og hengivenhedens vinger op til "fødderne" af Den Elskede. Han udvikler og udtrykker kærlighedens kraft, både menneskelig og guddommelig − "ikke min, men din vilje ske".

I Mother Teresas lille kontor for hendes organisation Velgørenhedens Missionærer hang et kort med teksten: "Vores mis­sion er at arbejde for at frelse og helliggøre de fattigste af de fattige". Kortet oplyser, at det gøres ved at: "Pleje de syge og døende, samle og undervise små gadebørn, besøge og sørge for tiggere og deres børn, give de hjemløse husly og drage omsorg for de uønskede, uelskede og ensomme". Kortet tilføjer: "Ved at gøre det, beviser vi vores kærlighed til Jesus!"

 

6. Mantra-yoga

 

Målet for Mantra-yoga er at anvende lyd, ord og sætninger som redskaber i selvrealiseringen. Sanskritordet mantra betyder "hellig tale, som in­strument for tankekraft". Et mantra er en række ord og stavelser, som, når de udtales korrekt, frigør stærke kræfter. Mantra-yogaen henvender sig primært til mennesker, der studerer åndsvidenskab på grund af dens nære forbindelse med det grundlæggende prin­cip i naturen, der kaldes overensstemmelsernes lov. I menneskets nervecentre findes bestemte steder en slags ”miniature depot”, der rummer en af universets primære kræfter. Hver korrekt udtalt stavelse i et mantra aktiverer en "overensstemmende" kosmisk kraft − for eksempel AUM. Når stavelsen udtales, ska­bes der en vibration i det fysiske legeme, og frekvensen fører til forening med den tilsva­rende kosmiske vibration.

Artikel-De-syv-yogaformer-og-de-syv-trin-i-yoga-
Download-fil: DE SYV YOGAFORMER OG DE OTTE TRIN I YOGA - Geoffrey Hodson


Artikel-De-syv-yogaformer-og-de-syv-trin-i-yoga-
Læsefil med vendbare sider: DE SYV YOGAFORMER OG DE OTTE TRIN I YOGA