Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DET HIERARKISKE PRINCIP
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Det-Hierarkiske-Princip-Erik-Ansvang

DET HIERARKISKE PRINCIP (21 af 21)


Hvis alt i Universet er hierarkisk, findes der logisk set et overmenneskeligt rige over mineral-, plante-, dyre- og menneskeriget.

DET HIERARKISKE PRINCIP (21 af 21)

Målet

 

De saliges øer. Nirvana. Himlen. Paradis.

Hvad sker der, når målet er nået? Kelterne taler om “de saliges øer”. Hinduerne om “Nirvana”. Jøder og kristne kalder det “Himlen”. Og muslimerne siger “Paradis”. De mange navne lover, at mennesket får mulighed for at leve et andet sted. De egenskaber, man har erhvervet sig, skal bruges på næste rejse. Ultimativt vil et menneske vokse fra planeten og overgå til andre sfærer, mens andre overtager dette menneskes plads i planetens hierarki.

 

Det-Hierarkiske-Princip-33-Erik-Ansvang

 

Livets uendelige kæde

Livets hierarki slutter ikke med planetens menneskehed, men fortsætter med at øge kompleksiteten, fleksibiliteten og koordineringen af bevidstheder hinsides planeten. Livets store kæde fortsætter opad ligesom “Jakobsstigen”.

Tilbage til Faderens hus

Det er de store religioners budskab om, at mennesket vender tilbage til ”Faderens hus”. Det er et symbol på bevidsthedens udvikling, der kulminerer i mesterskab. Det er mestrenes opgave at tjene, for det er de højere niveauers opgave at tjene de lavere. Hinduernes taler om “Mahatmaerne” – de store sjæle eller “visdommens mestre”. Disse mestre har alle selv gået den vej, gennemsnitsmenneske vandrer på nu.

Det hierarkiske princip er livets uendelige og ubrudte kæde, der løber fra det uendeligt lille til det uendeligt store – fra det uendeligt enkle til det uendeligt komplekse. Det enkelte menneske er et hierarki på menneskehedens niveau, og derfor er alle mennesker medskabere af bevidsthedens hierarki. Alle følger reglen om, at det højere leder det lavere, og at det højere beskytter det lavere. Uden det lavere kan det højere ikke fungere. Uden det højere, har det lavere ingen ledere.

Derfor er de væsener, der er gået forud, menneskehedens hjælpere og beskyttere. Og det samme er menneskeheden i forhold til de, der kommer efter. Sammen er alle planetens hjælpere og beskyttere.

 

Det-Hierarkiske-Princip-34-Erik-Ansvang

 

 

_________________________________

Kildehenvisning:

Primære kilder til behandling af dette emne er Alice A. Bailey, Tom Carney fra Arcana Workshops i L.A., Californien og Mark Braham, der er filosof, Ph.D. og præsident for The Association for Integrative Education i Geneve.

_________________________________

Artikel-Det-Hierarkiske-Princip-Erik-Ansvang
Download-fil: DET HIERARKISKE PRINCIP - Erik Ansvang


Artikel-Det-Hierarkiske-Princip-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: DET HIERARKISKE PRINCIP