Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

VÆDDERENS TEGN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Vædderens-tegn-Jim-Bourne

VÆDDERENS TEGN (3 af 10)


Påsken afholdes ved fuldmånen i Vædderens tegn. I påsken giver Hierarkiet − som Kristus leder og vejleder − udtryk for naturen af Guds kærlighed.

VÆDDERENS TEGN (3 af 10)

Det skjulte mysterium

 

Vædderens-tegn-04-Jim-Bourne

 

Der skal igen fokuseres på nøgleordet: "Må gruppen blive parat til at åbenbare det skjulte mysterium." De eneste, der kan kaldes rigtige mysterier, er de åbenbaringer, som man med sit utilstrækkelige redskab ikke er i stand til at opfatte, og derfor vækker de ikke respons. Et mysterium forbliver kun et mysterium, så længe der eksisterer uvidenhed og tvivl.

Hvis f.eks. en lærer eller en discipel er blevet opmærksom på et mysterium og præsenterer det for eleven, så reageres der muligvis ikke, og det vil derfor fortsat være ukendt for eleven. Man kan bruge en analogi med et mørkt rum, hvor man ikke kan se, hvad det indeholder. Men når lyset tændes, ser man tydeligt det hele. Men det har hele tiden været der. For den seriøse studerende er det sjælens lys, der åbenbarer vejen forude og det umiddelbare mål, der skal nås.

Menneskets iboende sjæl kan endnu ikke måles naturvidenskabeligt, men den eksisterer − og det kan mange bekræfte. Hierarkiet kan man heller ikke se − men Hierarkiet eksisterer, og mestrene er ved at forberede sig til eksistens i den fysiske verden. Kristus kan man ikke se, men han eksisterer, og han er ved at forberede sig til genkomst. Der findes ophøjede væsener, der gør alt, hvad de kan for at hjælpe Kristus. Dem kan man heller ikke se, men deres indsats vil få vital betydning, og deres påvirkning er ved at være mærkbar. Herom senere. Derfor skal der gøres et forsøg på at trække forhænget til side og se på mysterierne og på Kristi forestående genkomst fra Hierarkiets synsvinkel.

 

Vædderens-tegn-05-Jim-Bourne

 

Genkomsten

Djwhal Khul fortæller, at i 1945 efter Anden Verdenskrig meddelte Kristus Hierarkiet og alle sine disciple, at han havde besluttet, at han igen ville være til stede på det fysiske plan for at komme i direkte kontakt med menneskeheden, hvis den ville etablere de første stadier af rigtige menneskelige relationer. Samtidig gav han verden en af de ældste invokationer, som menneskeheden dengang ikke kendte. Det er en invokation, som menneskeheden ikke havde tilladelse til at benytte. Det er den invokation, der kaldes Den Store Invokation.

Kristi beslutning om sin genkomst skabte et spændingspunkt, og Hierarkiet arbejder og planlægger nu i denne åndelige spændingstilstand. Desuden inddrager Hierarkiet lidt efter lidt Kristi disciple, der er aktive på Jorden, i den samme åndelige spændingstilstand. I enhver spændingstilstand − uanset hvor længe den varer − oplagres der energi til fremtidig brug, og den er koncentreret på en sådan måde − eller i en sådan tilstand − at dens kraft kan ledes derhen, hvor der er behov for den, og når nogen beder om den. Et spændingspunkt er symbolsk set et skatkammer eller en oplagring af kraft.[1]

 

 

__________________________________

[1] Uddybes i Alice A. Bailey: Kristi Tilsynekomst, s. 73-74

__________________________________

Artikel-Vædderens-tegn-Jim-Bourne
Download-fil: VÆDDERENS TEGN - Jim Bourne


Artikel-Vædderens-tegn-Jim-Bourne
Læsefil med vendbare sider: VÆDDERENS TEGN