Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SEKSUALITET I DEN NYE TIDSALDER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Seksualitet-i-den-nye-tidsalder-Djwhal-Khul-Alice-Bailey

SEKSUALITET I DEN NYE TIDSALDER (6 af 10)


I den nye tidsalder vil der ske meget store forandringer i holdningen til både det seksuelle samt til det ægteskabelige forhold.

SEKSUALITET I DEN NYE TIDSALDER (6 af 10)

Seksualitet eksisterer kun i formlivet

 

Seksualitet-i-den-nye-tidsalder-07-Djwhal-Khul-Alice-Bailey

 

Men mennesket har misbrugt princippet, og den virkelige betydning er gået tabt. Seksualitet er nu lig med tilfredsstillelse af det maskuline begær efter sanselig nydelse og efter at mætte de fysiske lyster gennem misbrug af det feminine aspekt. En sådan relation fører ikke til det ønskede resultat, men til en tilfredsstillelse et kortvarigt sekund − og det er desuden begrænset til den lavere natur og det fysiske plan. Her bliver der stort set generaliseret, men der findes som bekendt undtagelser ved alle generaliseringer. Det skal også tilføjes, at ingen må få den opfattelse, at det maskuline aspekt gøres ansvarligt for de nuværende problemer, når det siges, at manden benytter kvinden efter forgodtbefindende. Det kan man umuligt mene, når man véd, at ethvert menneske cyklisk er henholdsvis mand eller kvinde − at nutidens mænd har været kvinder og kvinderne mænd i tidligere liv. Den måde, som seksualitet normalt opfattes på, eksisterer ikke på sjælens plan. Seksualitet eksisterer kun i formlivet. Det er kun i differentieringsprocessen, hvor hensigten er at opnå erfaring, at det inkarnerende åndelige menneske først vælger et maskulint legeme og derefter et feminint, sådan at formlivets positive og negative aspekter kompletteres. Hele menneskeheden er lige skyldig, og alle må være lige aktive i processen med at skabe de rigtige tilstande og med at få styr på det nuværende kaos.

 

Seksualitet-i-den-nye-tidsalder-08-Djwhal-Khul-Alice-Bailey

 

Doktrinen om reinkarnation

Derfor – den første påstand, som offentligheden skal forstå, er, at alle sjæle inkarnerer og reinkarnerer ifølge den cykliske lov. Og naturligvis udgør hver inkarnation ikke alene en opsummering af livserfaring, men også en genoptagelse af gamle forpligtelser, genoprettelse af gamle relationer, mulighed for at rette op på tidligere fejltagelser, chance for at genopbygge og gøre fremskridt, vækkelse af dybtliggende kvaliteter, genkendelse af gamle venner og fjender, løsning på uretfærdigheder, og forklaring på det, der har formet personligheden, og som gør mennesket til det, det er. Sådan er den lov, der nu skal have bred anerkendelse, og som − når den forstås af intelligente mennesker − vil være et vigtigt bidrag til løsningen af problemerne med seksualitet og ægteskab.

Hvorfor vil det blive sådan? Fordi alle mennesker, når denne lov er blevet udbredt og anerkendt som et styrende intellektuelt princip, vil gå mere forsigtigt på livets vej. De vil gå med større forsigtighed for at opfylde forpligtelserne over for familien og gruppen. De vil vide, at “det, som et menneske sår, skal det også høste”, og at det vil høste det her og nu og ikke i en eller anden mystisk eller mytisk Himmel eller i et eller andet mærkeligt Helvede. Det må tilpasse sig hverdagens liv på Jorden, som er en hensigtsmæssig ”himmel” og et mere end hensigtsmæssigt ”helvede”. Udbredelsen af denne doktrin om reinkarnation, dens videnskabelige anerkendelse og bekræftelse går hurtigt fremad, og i de kommende år vil den få stor opmærksomhed.

Artikel-Seksualitet-i-den-nye-tidsalder-Djwhal-Khul-Alice-Bailey
Download-fil: SEKSUALITET I DEN NYE TIDSALDER - Djwhal Khul


Artikel-Seksualitet-i-den-nye-tidsalder-Djwhal-Khul-Alice-Bailey
Læsefil med vendbare sider: SEKSUALITET I DEN NYE TIDSALDER