Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MAGI & METAFYSISKE KRÆFTER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Magi-og-metafysiske-kræfter-Erik-Ansvang

MAGI & METAFYSISKE KRÆFTER (10 af 27)


Fortidens kulturer og civilisationer opnåede storhed bl.a. fordi menneskeheden dengang kendte, kontrollerede og brugte magi og metafysiske kræfter.

MAGI & METAFYSISKE KRÆFTER (10 af 27)

Det levende kundskabstræ

 

Den første vesterlænding, der besøgte Tibet og beskrev det sagnomspundne land, er sandsynligvis den katolske munk Huc. I 1846 rejste han omkring i landet forklædt som tibetansk præst. I sin beretning giver Huc blandt andet en beskrivelse af det såkaldte ss'Ku'bum-træ, som han studerede ved Kounboum-klosteret. Det er det "Kundskabens træ", som omtales i Det Gamle Testamente.[1] ss'Ku'bum-træet har 10.000 blade. På hvert blad findes – ifølge Huc – et velformet tibetansk skrifttegn eller bogstav. Huc troede først, at det hele var et bedrag, men selv efter grundige studier og analyser af bladene kunne han ikke finde tegn på, at det drejede sig om et falskneri. Træet så ud til at være meget gammelt, og tre mennesker ville sandsynligvis ikke være i stand til at nå omkring stammen med strakte arme. Om sommeren bærer træet røde, smukke og velduftende blomster. Bogstaverne er så velformede, at de kan måle sig med et trykkeris. Når et blad falder af, vokser der et nyt frem med samme bogstav, som dog ikke er fuldt færdigt når bladet er ungt. Bogstaverne på dette kundskabstræ skal − hvis de arrangeres på den rigtige måde − kunne give oplysninger om, hvordan Jorden og Universet blev skabt.

 

Magi-og-metafysiske-kræfter-12-Erik-Ansvang

Kounboum-klosteret

 

Henry Kjellson oplyser, at han desuden har læst en beretning fra en engelsk rejsende, som tvivlede på Hucs oplysninger om ss'Ku'bum-træets løv og selv besøgte Kounboum-klosteret. Han blev helt overbevist om oplysningernes ægthed og lavede skitser af en del blade. Bladenes form svarede til birketræets blades, og deres størrelse var omtrent den samme.

I Kounboum-klosteret levede 4.000 munke. Huc var romersk-katolsk munk, som var blevet sendt til Tibet som missionær. På grund af sin rejseberetning og sin manglende succes med at omvende tibetanerne, og fordi han påstod, at de tibetanske munke faktisk var et gudhengivent folk, og at han ville ønske, at de vesterlandske kristne befandt sig på samme niveau af godhed og kærlighed, blev han afsat af paven.

 

_________________________________

[1] 1. Mosebog 2:17

_________________________________

Artikel-Magi-og-metafysiske-kræfter-Erik-Ansvang
Download-fil: MAGI & METAFYSISKE KRÆFTER - Erik Ansvang


Artikel-Magi-og-metafysiske-kræfter-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: MAGI & METAFYSISKE KRÆFTER