Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MAGI & METAFYSISKE KRÆFTER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Magi-og-metafysiske-kræfter-Erik-Ansvang

MAGI & METAFYSISKE KRÆFTER (26 af 27)


Fortidens kulturer og civilisationer opnåede storhed bl.a. fordi menneskeheden dengang kendte, kontrollerede og brugte magi og metafysiske kræfter.

MAGI & METAFYSISKE KRÆFTER (26 af 27)

Går tibetanernes teknik i glemmebogen?

 

Magi-og-metafysiske-kræfter-31-Erik-Ansvang

 

Sådan som den politiske situation er i Tibet, hvor kineserne har besat hele landet, er der den allerstørste risiko for, at den viden, der er samlet i de mange forskellige klostre, går tabt for eftertiden.

Kundskaberne, som spænder over de mest forskellige områder inden for såvel parapsykologien og parafysikken, kendes imidlertid kun af nogle få munke, og de er helt ukendte for folkets masser.

Den videnskab, de indviede tibetanere behersker og har udviklet gennem årtusinder, vil besættelsesmagten ikke få del i. Under okkupationen kunne munkenes arbejde ikke videreføres. Det er dømt til undergang. Snart vil de fænomener, som tibetanske munke kunne skabe, være en myte. Man vil da stille samme spørgsmål, som kan stilles angående egypterne:

 

Hvordan har en så højtstående kultur kunnet glemmes

og tilintetgøres så totalt, at den ikke kunne videreføres?

 

20.000 bøger og skrifter om metafysik

Det siges, at der findes omkring 20.000 bøger og skrifter i de tibetanske klostre. Værkerne omhandlende parapsykiske og tekniske problemer, som ingen europæer endnu har haft adgang til at studere. Man havde jo nok håbet på, at det mystiske land Tibet engang ville slå portene op og lade sin visdom strømme til andre nationer. Men nu kan denne mulighed en gang for alle være tilintetgjort, og bøgernes og de indviedes skjulte erfaringer vil fortsat være hemmeligheder.

Jarl bad Henry Kjellson om kraftigt at understrege, at han selv anser sine observationer for yderst utilfredsstillende, dels på grund af utilstrækkelig tid, dels på grund af menneskesindets tilbøjelighed til at lade sig bedrage, bl.a. som følge af hypnose og usædvanlige forhold såsom ophold i stor højde over havet osv. Dertil kommer dårligt apparatur og manglende erfaring i forbindelse med specielle naturforhold. Og den type observationer bør altid foretages af et sammentømret team af forskellige specialister. En stor ulempe var også den meget fjendtlige holdning, som alle tibetanerne viste med undtagelse af hans let europæiserede ven og hans "råd" af gamle og vise mænd. Det var årsag til, at det var vanskeligt at foretage korrekte videnskabelige observationer. At gøre optegnelser under sådanne forhold var yderst ubehageligt og nogle gange endda farligt.

Artikel-Magi-og-metafysiske-kræfter-Erik-Ansvang
Download-fil: MAGI & METAFYSISKE KRÆFTER - Erik Ansvang


Artikel-Magi-og-metafysiske-kræfter-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: MAGI & METAFYSISKE KRÆFTER