Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MAGI & METAFYSISKE KRÆFTER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Magi-og-metafysiske-kræfter-Erik-Ansvang

MAGI & METAFYSISKE KRÆFTER (21 af 27)


Fortidens kulturer og civilisationer opnåede storhed bl.a. fordi menneskeheden dengang kendte, kontrollerede og brugte magi og metafysiske kræfter.

MAGI & METAFYSISKE KRÆFTER (21 af 27)

Vakuum og vægt

 

Magi-og-metafysiske-kræfter-26-Erik-Ansvang

Fig. 3

Planche - Magi-og-metafysiske-kræfter-02

Planchen kan forstørres ved at klikke på linket herover.

 

Hvad er de øvrige betingelser for at kunne løfte stenblokke ved hjælp af luftundertryk? I den højde, hvor klosteret lå (ca. 3.000 m), er lufttrykket ca. 0,7 af trykket ved havets overflade. På stenblokkens overside (1,5 m i kvadrat eller 2,25 kvadratmeter) kan man ved fuldt vakuum skabe et sug på 15.700 kg. En granitblok af denne størrelse vejer ca. 6.300 kg. Man råder derfor over en kraft, som er mere end dobbelt så stor som stenens vægt. Hvor meget af denne overskudskraft har man eventuelt benyttet sig af? Hvis kastebanen svarer til én af de baner, der er skitseret i fig. 3, (hvilken af de to er ligegyldigt), og tiden fra punktet C til afsatsen D sættes til tre minutter − alt sammen ifølge Jarls oplysninger − så behøver man kun at arbejde med en acceleration på ½ g. Ved ½ g må den løftende kraft være 9.450 kg, og man kan derfor nøjes med et vakuum på 0,6. Der er ikke behov for et fuldstændigt vakuum – bare omkring halvdelen vil være tilstrækkeligt for at give stenen den ønskede kastebane. Sandsynligvis er muligheden for at løfte stenen afhængig af dens tykkelse. Gør man stenen mere end 1 m tyk, bliver den med samme overfladeareal tungere og kræver en større vakuumgrad. Da man af praktiske grunde ikke kan arbejde med alt for stort vakuum, ser det ud til, at tibetanerne har fundet frem til de passende dimensioner for den transporthøjde, det drejede sig om.

For at skabe et nødvendigt vakuum må en bestemt luftmængde sættes i cirkulerende bevægelse. Det kan tænkes, at man fra trommerne og trompeterne kan opnå den nødvendige cirkulations- eller hvirvelbevægelse. Henry Kjellson betragtede instrumenterne som lyd- eller hvirvelkanoner. En hvirvel skabt af en hvirvelkanon kan under visse betingelser stabiliseres og dirigeres mod et bestemt mål. For den interesserede skal hvirvelteorien og dens teknik kort forklares.

Artikel-Magi-og-metafysiske-kræfter-Erik-Ansvang
Download-fil: MAGI & METAFYSISKE KRÆFTER - Erik Ansvang


Artikel-Magi-og-metafysiske-kræfter-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: MAGI & METAFYSISKE KRÆFTER