Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MAGI & METAFYSISKE KRÆFTER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Magi-og-metafysiske-kræfter-Erik-Ansvang

MAGI & METAFYSISKE KRÆFTER (19 af 27)


Fortidens kulturer og civilisationer opnåede storhed bl.a. fordi menneskeheden dengang kendte, kontrollerede og brugte magi og metafysiske kræfter.

MAGI & METAFYSISKE KRÆFTER (19 af 27)

Forsøg på at give en teknisk forklaring

 

Magi-og-metafysiske-kræfter-24-Erik-Ansvang

 

Spekulationer

Trompeterne, trommerne og den store forsamling af præster giver som nævnt hele begivenhedsforløbet et religiøst præg. Man vil sandsynligvis kunne afvise forklaringen på flere forskellige måder. Eksempelvis kan hele historien være opdigtet, men dette argument kan imødegås ved at påpege, at andre personer har set og observeret tilsvarende fænomener. Og Henry Kjellson pointerer, at de, der kender Jarl, ikke vil sætte spørgsmålstegn ved hans beretning – og det gjorde han heller ikke selv.

Man vil også kunne afvise det hele ved ganske enkelt at acceptere, at tibetanerne har udviklet deres parapsykiske kræfter så meget, at de kan udrette det tilsyneladende utrolige. Den store mængde præster eller munke, der var til stede, har sikkert været nødvendig for at opbygge og understøtte de parapsykiske kræfter. Men hvis der blev brugt parapsykiske kræfter, havde de mange instrumenter været overflødige. Tavs meditation ville have været tilstrækkelig.

Man kan også mene, at der sikkert blev anvendt hypnose. Men hypnose kan ikke have påvirket filmen, og ifølge Jarl giver filmen derfor et bevis på, at der ikke er tale om et hypnosefænomen. Flere andre tibet-rejsende har også selv troet, at det, de så, var hypnoseobservationer, men senere forlod de denne opfattelse, for de kunne konstatere, at det, de havde set, fortsatte med at eksistere og fænomenet kunne studeres i situationer, hvor enhver tanke om hypnose var udelukket. Jarls egne observationer af, at der inde i klosteret kunne høres bumpene af blokkene, der landede på klippeafsatsen, tyder jo ikke på hypnose. Hvilken glæde kan munkene i øvrigt have af en mur, som blot er et hypnotisk fænomen?

Materialet hemmeligstemples

Det er givetvis en stor mangel ved beretningen, nemlig at Jarls rapport og film ikke er tilgængelige for studier. Da Jarl vendte tilbage fra sin rejse og havde aflagt rapport til den institution, der havde givet bevilling til hans planlagte medicinske undersøgelser i Egypten, blev materialet hemmeligstemplet, og materialet er endnu ikke frigivet.

Artikel-Magi-og-metafysiske-kræfter-Erik-Ansvang
Download-fil: MAGI & METAFYSISKE KRÆFTER - Erik Ansvang


Artikel-Magi-og-metafysiske-kræfter-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: MAGI & METAFYSISKE KRÆFTER