Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

RAMSES IIs FØRSTEFØDTE ER GENFØDT
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Ramses-IIs-førstefødte-Erik-Ansvang

RAMSES IIs FØRSTEFØDTE ER GENFØDT (7 af 10)


Avanceret computerteknik kan rekonstruere et ansigt på grundlag et kranium, og dermed kaste nyt lys over gamle mysterier.

RAMSES IIs FØRSTEFØDTE ER GENFØDT (7 af 10)

10 plage: Den førstefødtes død

 

Ramses-IIs-førstefødte-11-Erik-Ansvang

 

Hvad nu hvis legenden om Moses ses fra en symbolsk synsvinkel?

"Moses sagde (til Farao): ›Så siger Herren: Ved midnatstid vil jeg drage igennem Egypten, og så skal alle førstefødte i Egypten dø, lige fra den førstefødte hos Farao, der skal arve hans trone, til den førstefødte hos trælkvinden … og alt det førstefødte af kvæget."

 

2. Mosebog, 11:4-5

 

Det største, højeste og kæreste offer

En åndsvidenskabelig eller symbolsk fortolkning leder tanken hen på, at det sidste, det største og det højeste offer indebærer, at der gives afkald på den førstefødte – underforstået den kæreste af afkommet. Ved slutningen af Universets manifestationsperiode skal alle naturriger transformeres fra formsiden til livssiden. Som former er de derfor tabt, men de overlever som liv og bevidsthed, for livet er evigt. I hele allegorien symboliserer israelitterne livet og bevidstheden, mens egypterne repræsenterer stoffet og formen. 9. plage indhyllede Egypten i mørke, for det er "nat" for formsiden og "dag" for livssiden. Ved midnatstimen – det mørkeste punkt eller dybeste mørke – vil Gud berøve egypterne deres førstefødte.

De egyptiske gudetriader bestod af en fader, en moder og en søn. Sønnen blev selv fader på et senere tidspunkt, og han symboliserede derfor muligheden for skabelse på næste niveau eller i næste fase. Drabet på det førstefødte drengebarn symboliserer derfor slutningen på al manifestation – slutningen på livets mangfoldiggørelse. Dette "drab" er ingen straf. Det er heller ikke forbundet med lidelse. Kosmisk set er det en naturlig og uskadelig proces, som intet har med død at gøre i menneskelig forstand.

Artikel-Ramses-IIs-førstefødte-Erik-Ansvang
Download-fil: RAMSES IIs FØRSTEFØDTE ER GENFØDT - Erik Ansvang


Artikel-Ramses-IIs-førstefødte-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: RAMSES IIs FØRSTEFØDTE ER GENFØDT