Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

RAMSES IIs FØRSTEFØDTE ER GENFØDT
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Ramses-IIs-førstefødte-Erik-Ansvang

RAMSES IIs FØRSTEFØDTE ER GENFØDT (6 af 10)


Avanceret computerteknik kan rekonstruere et ansigt på grundlag et kranium, og dermed kaste nyt lys over gamle mysterier.

RAMSES IIs FØRSTEFØDTE ER GENFØDT (6 af 10)

Påstand uden bevis

 

I et forsøg på at placere Moses og Exodus i historien tog egyptologerne udgangspunkt i Bibelens omtale af to byer i Nilens delta, Ra'am'ses (Rameses) og Pi'tom. Man gættede ganske enkelt på, at byen Ra'am'ses, hvor israelitterne sandsynligvis var sat til tvangsarbejde, var opkaldt efter farao Ramses II, der levede i 1200-tallet f.Kr. Men bemærk … man gættede! Man vidste det ikke! Og som i så mange andre tilfælde blev gætterier og forkerte teorier accepteret som historiske facts på trods af manglende beviser alene på grund af hyppige gentagelser. Nutidens analysemetoder afslører imidlertid, at byerne er betydelig ældre end først antaget, og derfor er der ikke grundlag for påstanden om, at det lige præcis var Ramses II, der var bygherren.

 

Ramses-IIs-førstefødte-10-Erik-Ansvang

 

En fejlvurdering på 300 år

For ca. 150 år siden forsøgte egyptologerne at datere Ramses II, og dengang mente man, at han levede og regerede i 1500-tallet f.Kr. Senere viste det sig, at dateringen skete på grundlag af utilstrækkeligt materiale, for på et mere sikkert grundlag kunne man nu dokumentere, at Ramses II var placeret cirka 300 år for tidligt. Derfor blev han naturligvis flyttet til 1200-tallet f.Kr., hvor han hører til. Men idéen om at Moses levede samtidig med Ramses II, var efterhånden så udbredt, at man ukritisk − næsten instinktivt − valgte at flytte historien om Moses sammen med Ramses. Derfor havnede Moses fejlagtigt i 1200-tallet sammen med Ramses II, selvom der ikke findes skyggen af bevis for denne beslutning.

Egyptologerne stoler på hinanden, og derfor bredte misforståelsen sig. Når en misforståelse gentages tilstrækkeligt mange gange af tilstrækkeligt mange forskere, nedskrives i tilstrækkelig mange afhandlinger og bøger, og gentages tilstrækkelig mange gange i forelæsninger og foredrag, opfattes påstanden til sidst som en indiskutabel sandhed. Desuden vil en officiel ændring af informationen sætte de mange forskeres troværdighed på spil. Derfor nægter man at se objektivt på påstanden, som afvises med argumentet: "Det ved enhver!" Det medfører, at forskningen kører fast. Man fortsatte konsekvent med at lede efter spor af Moses i det forkerte århundrede, og derfor fandt man naturligvis intet. Derfor mener flere forskere, at Moses er en myte.

De nye undersøgelser i KV5 viser, at hvis der er en historisk sandhed i Bibelens beretning om Moses, og om at det var Gud, der slog faraoens førstefødte ihjel, er der i hvert fald ikke tale om Ramses II's førstefødte.

Artikel-Ramses-IIs-førstefødte-Erik-Ansvang
Download-fil: RAMSES IIs FØRSTEFØDTE ER GENFØDT - Erik Ansvang


Artikel-Ramses-IIs-førstefødte-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: RAMSES IIs FØRSTEFØDTE ER GENFØDT