Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HELLIGE SØER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hellige-søer-Erik-Ansvang

HELLIGE SØER (5 af 6)


Hvordan byggede man templernes gigantiske hellige søer? Åndsvidenskaben siger, at arbejdet blev udført under ledelse af indviede, som kendte og anvendte magiske metoder.

HELLIGE SØER (5 af 6)

Bassinet ved Theben

 

Et andet stort vandreservoir, som næsten er forsvundet, er en kunstig sø ved Theben. De eneste tilgængelige oplysninger om denne sø stammer fra et luftfotografi, der findes på Egyptian Museum i Cairo.

Fotografiet viser Theben-området i retning mod Luxor. Man skimter her konturerne af et anlæg, der kunne være et bade- eller svømmebassin, der har været 1.940 m langt og 340 m bredt. Det ligger syd for Medinet Habu-templet. På en skarabæ (billedet), der er fundet i området, har egypterne angivet disse præcise mål, og de har tilføjet oplysninger om den tid, det tog at udgrave bassinet.

 

Hellige-søer-08-Erik-Ansvang

 

De gamle egyptere fortæller, at bassinet blev udgravet på utroligt hurtigt. Det tog kun 15 dage. Det er ikke en helt ringe arbejdspræstation, og den svenske civilingeniør Henry Kjellson, har foretaget en beregning af, hvor mange mennesker, der er behov for, for at kunne udføre dette arbejde, hvis bassinet skulle være 3 m dybt. Normalt er bassinerne ellers meget dybere. Karnak-søen eller -bassinet og Cleopatras bassin er ca. 10 m dybe. Men hvis man antager, at der blev gravet med spader (egypterne brugte imidlertid ikke spader men hakker), og at materialet skulle bæres væk i kurve, ville man være nødt til at bruge 4.000.000 mennesker … fire millioner mennesker.

 

Hellige-søer-09-Erik-Ansvang

Den hellige sø i Karnak-templet er 10 meter dyb

 

Arbejdet kan sammenlignes med en arbejdspræstation udført med håndkraft i nutiden, for det kan sammenlignes med de kinesiske inddæmningsarbejder ved Ming-dalen, hvor 400.000 kinesere[1] med håndkraft og ved hjælp af kurve, der blev båret på ryggen, flyttede 2.000.000 kubikmeter materiale på 160 dage. Hvis bassinet ved Theben skulle være bare 3 m dybt, måtte der fjernes ca. 2.000.000 kubikmeter jord. Hvis det skal ske på 15 dage, kræves der 4.000.000 mennesker. Så mange mennesker ville selv en farao umuligt kunne samle bare for at få et bassin gravet på 15 dage.

Hvis skarabætekstens oplysninger skal kunne forklares, er man nødt til at acceptere, at der på den tid må have stået avanceret teknik og muligvis ukendte maskinelle hjælpemidler til rådighed.

 

 

_________________________________

[1] Iflg. i Bunte Deutsche Illustrierte, nr. 43, 1959

_________________________________

Artikel-Hellige-søer-Erik-Ansvang
Download-fil: HELLIGE SØER - Erik Ansvang


Artikel-Hellige-søer-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: HELLIGE SØER