Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

BEVIDSTHEDSUDVIDELSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Bevidsthedsudvidelse-Erik-Ansvang

BEVIDSTHEDSUDVIDELSE (4 af 10)


Bundet til et trækors blev neofytten bragt i trance, som resulterede i en kontrolleret ud-af-kroppen oplevelse.

BEVIDSTHEDSUDVIDELSE (4 af 10)

Fem grundlæggende indvielser

 

Bevidsthedsudvidelse-05-Erik-Ansvang

 

Hårde adgangskrav

I tidernes morgen havde de forskellige egyptiske templer hver deres mysterieskole, og skolerne blev snart berømte vidt omkring. Alle kunne principielt blive optaget til tempeluddannelse, men reelt var det meget vanskeligt at få adgang til disse skoler. Man krævede en høj grad af moralsk renhed, et højt kulturelt niveau og stort mod. Inden optagelsen blev neofytterne udsat for hårde prøver – og mange gav op.

Efter de forberedende prøver, hvor neofytterne skulle bestå adskillige prøver, der gik under navnet "de tolv pinsler", skulle de vise, at de havde en høj grad af kontrol over deres følelsesliv, og man krævede, at de aldrig måtte miste den indre guds syv principper af syne. Når neofytterne havde overvundet alle "pinsler", blev de ført til "åndernes hus" for at blive dømt (eller bedømt) af "ånderne" i skikkelse af præsterne.

Fem grundlæggende indvielser

I Ancient Mystic Rites, skriver den åndsvidenskabelige forsker Charles W. Leadbeater, at der altid har eksisteret fem grundlæggende store indvielser, som kristendommen senere beskrev i Det Nye Testamente på grundlag af stadierne i Jesu liv. Jesu liv indeholder adskillige elementer fra undervisningen i de egyptiske mysterieskoler, og Jesus var som sagt indviet i Egyptens mysterier. De væsentligste elementer i den egyptiske symbolik var derfor kendt af hans tilhængere, og disse symboler blev senere efterlignet i evangeliernes tekster.

De egyptiske ritualer afveg på nogle områder, men essensen var alligevel den samme, for det egyptiske præsteskab var i besiddelse af en tradition, som de havde arvet fra mestrene og de indviede fra Atlantis. Traditionerne blev senere lettere korrigeret for at tilpasse dem til menneskehedens bevidsthed, som på den tid udvikledes sig langsomt.

Artikel-Bevidsthedsudvidelse-Erik-Ansvang
Download-fil: BEVIDSTHEDSUDVIDELSE - Erik Ansvang


Artikel-Bevidsthedsudvidelse-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: BEVIDSTHEDSUDVIDELSE