Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

BEVIDSTHEDSUDVIDELSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Bevidsthedsudvidelse-Erik-Ansvang

BEVIDSTHEDSUDVIDELSE (2 af 10)


Bundet til et trækors blev neofytten bragt i trance, som resulterede i en kontrolleret ud-af-kroppen oplevelse.

BEVIDSTHEDSUDVIDELSE (2 af 10)

Symboler og symbolik

 

Bevidsthedsudvidelse-02-Erik-Ansvang

 

Kinesiske og egyptiske skrifttegn

Det kinesiske alfabet blev lidt efter lidt udviklet på samme måde, som det på et tidligere tidspunkt var sket med symbolerne i det gamle Egypten. I det kinesiske sprogs skrifttegn, der er næsten lige så gamle som den egyptiske visdomsgud Tehutis (Thoths) egyptiske alfabet, er der knyttet en billedform eller et symbol til hvert eneste ord. Det egyptiske sprog har flere tusinde symbolbogstaver eller logogrammer[1], som hver især gælder for et helt ord, men sproget havde ikke egentlige bogstaver eller et alfabet i den forstand, som man forstår det i nutiden. Det egyptiske sprog fik først et alfabet på et langt senere tidspunkt.

Hvad er et symbol?

Bevidsthedsudvidelse-03-Erik-AnsvangNår man beskæftiger sig med symboler og symbolik, vil det være fornuftigt som udgangspunkt at spørge: Hvad er et symbol? Man kan sige, at et symbol er et billede, som betyder noget andet og mere end det, der umiddelbart kan ses. Et symbol kan derfor aldrig fortolkes bogstaveligt, og det er årsagen til, at man i nutiden har stort besvær med at forstå de gamle kulturer, for nutidens tænkning og forståelse er baseret på logiske og rationelle argumenter. Det betyder, at man i nutiden udelukkende forsøger at fortolke formen, det synlige og overfladiske – det man kan se – men symbolforståelse ligger netop i det, der ikke kan ses.

Et ægte symbol skjuler altid en dybere betydning. Men hvad vil det sige, at et symbol betyder noget mere eller noget dybere? En lotusblomst er eksempelvis ikke i sig selv et symbol med en dybere betydning, men alligevel havde lotusplanten i den egyptiske symbollære flere forståelseslag. Den symbolske betydning er derfor en egenskab, som er tillagt lotusblomsten.

Det kunne lyde, som om mennesker engang i tidernes morgen besluttede at opfinde og tilføre en symbolsk betydning til udvalgte planter, dyr og genstande i naturen, men denne konklusion vil være en misforståelse. For de gamle egyptere repræsenterede alt i skabelsen alene ydre, synlige former, men disse synlige former rummede en usynlig bevidsthed, en kvalitet og en hensigt, som havde en naturlig plads i det guddommelige skaberværk. For de gamle egyptere blev alle former dermed et udtryk for et stadie af guddommelig bevidsthed, som rummer et meningsfuldt aspekt af den guddommelige hensigt.

 

 

_________________________________

[1] Logogrammer er tegn, der repræsenterer ord.

_________________________________

Artikel-Bevidsthedsudvidelse-Erik-Ansvang
Download-fil: BEVIDSTHEDSUDVIDELSE - Erik Ansvang


Artikel-Bevidsthedsudvidelse-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: BEVIDSTHEDSUDVIDELSE