Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ALKYMI - VIDENSKABEN OM EKSISTENS
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Alkymi-videnskaben-om-eksistens-Erik-Ansvang

ALKYMI - VIDENSKABEN OM EKSISTENS (7 af 9)


Ifølge egypterne er ånd og stof udtryk for samme princip, som hed Neteru. Ifølge til den egyptiske alkymi er der knyttet en ånd til alle ting, og enhver ånd har en form.

ALKYMI - VIDENSKABEN OM EKSISTENS (7 af 9)

Processens stadier

 

Alkymi-videnskaben-om-eksistens-17-Erik-Ansvang

 

Når man først kontakter naturens former gennem brug af alkymiske kræfter, starter man en "evolutionsproces" i fire stadier, som med bestemte trin fører frem mod det mål, man har besluttet at nå. Disse trin er repræsenteret i den stigende skala af alkymiske farver. Selvom det må betragtes som umuligt at bevise for et utrænet tankesind, så vil enhver alkymisk-udløst evolutionsfase reelt skabe en manifestation af en farve, der svarer til den aktuelle fase i alkymien. De fire farvefaser er (i rækkefølge):

 

SORT

"Massa Confusa"

 

På dette indledende stadie ser objektet for processen ud til både at være forvirret og uklart. Kaos eller mangel på orden er nøgleordet, og det kan i denne fase se ud som om, der ikke vil komme noget godt ud af projektet. Men tålmodig iagttagelse vil afsløre den nye "skabelse", som er temmelig primitiv, og som kun langsomt bevæger sig mod målet.

 

HVID

"Purifactio"

 

På dette andet stadie vil objektet bevæge sig ind i en intensiv periode med "renselse". Den oprindelige forvirring og uklarhed udrenses … men det kan samtidig se ud, som om den har mistet forbindelsen til den tilsigtede udviklingsretning. Yderligere tålmodighed vil afsløre, at dette stadie har medført en yderligere styrkelse af objektet i form af en ny brugbar grundstamme, som senere kan føres videre i en mere ønsket udviklingsretning.

 

RØD

"Magnum Opus"

 

Objektet konsolideres nu til en funktionel eller "levende" virkelighed, som lever op til målsætningen. Man kunne fristes til at tro, at arbejdet er fuldført, når dette mål er nået, men objektet må stadig assimileres indtil den endelige form på grundlag af en længere funktionsperiode er opnået. Herefter vil "beviser" på objektets anvendelighed vise sig, og alkymisten vil få bevist på, at Det Store Arbejde er fuldført.

Artikel-Alkymi-videnskaben-om-eksistens-Erik-Ansvang
Download-fil: ALKYMI - VIDENSKABEN OM EKSISTENS - Erik Ansvang


Artikel-Alkymi-videnskaben-om-eksistens-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: ALKYMI - VIDENSKABEN OM EKSISTENS