Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ALKYMI - VIDENSKABEN OM EKSISTENS
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Alkymi-videnskaben-om-eksistens-Erik-Ansvang

ALKYMI - VIDENSKABEN OM EKSISTENS (6 af 9)


Ifølge egypterne er ånd og stof udtryk for samme princip, som hed Neteru. Ifølge til den egyptiske alkymi er der knyttet en ånd til alle ting, og enhver ånd har en form.

ALKYMI - VIDENSKABEN OM EKSISTENS (6 af 9)

"Skabte" eller ikke-oprindelige

"væsener"

 

Alkymi-videnskaben-om-eksistens-16-Erik-Ansvang

 

Enhver "Neteru" eller åndelig kraft i Universet (altså noget andet end de oprindelige "fædre til alt i naturen"), beskrives som et sammensat væsen, skabt af en "ikke-menneskelig" (en slags genstand) men levende form, forbundet med en anden og "menneskelig" halvdel. Det kan meget vel være, at dette antropomorfe syn på naturen er alt, hvad man kan se det som, fordi man selv er formet som et menneske, og derfor kun er i stand til at betragte noget som "intelligent", hvis det har form som et menneske. Men slutresultatet er det samme, hvis denne antropomorfe naturkraft reelt er en livsform, der består af halvt menneske og halvt dyr.

Processen med at "tale" med disse " mindre betydelige guder" i den egyptiske gudekreds indebærer, at man må kende de antropomorfe former, som naturen iklæder sig … og derefter åbne en "dialog" med dem via brug af den oprindelige skabende geometri. Det åbner muligheden for at "transmutere" eller forandre forbindelsen til dem gennem "åndelig alkymi". Den samme metode anvendes til at "tale" med stoffet, for man må lære den sande natur i grundformen at kende, og derefter bruge den "oprindelige geometri" til at indlede en "dialog" med den. Det er blevet almindeligt at referere til denne proces, der fører til Neteru-kontakt, som "den gamle egyptiske religion", men det er misvisende. Det var faktisk ikke en religion, men en videnskab, som var en del af et større videnskabeligt system, som man i nutiden kalder åndelig alkymi.

H.P. Blavatsky siger:

 

"Alkymi og esoteriske fænomener ville teoretisk have været et blændværk og en fælde, hvis de gamle vismænd havde været uvidende om mulighederne og de indbyrdes afhængige funktioner og egenskaber hos de elementer, der indgår i sammensætningen af luft, vand og jord, ja endog ild, som stadig er et ukendt område for nutidens videnskab. Den føler sig tvunget til at kalde den bevægelse, udvikling af lys og varme, en forbrændingstilstand – kort sagt til at definere dens ydre aspekter uden at vide noget om dens indre natur."

Artikel-Alkymi-videnskaben-om-eksistens-Erik-Ansvang
Download-fil: ALKYMI - VIDENSKABEN OM EKSISTENS - Erik Ansvang


Artikel-Alkymi-videnskaben-om-eksistens-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: ALKYMI - VIDENSKABEN OM EKSISTENS