Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ALKYMI - VIDENSKABEN OM EKSISTENS
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Alkymi-videnskaben-om-eksistens-Erik-Ansvang

ALKYMI - VIDENSKABEN OM EKSISTENS (2 af 9)


Ifølge egypterne er ånd og stof udtryk for samme princip, som hed Neteru. Ifølge til den egyptiske alkymi er der knyttet en ånd til alle ting, og enhver ånd har en form.

ALKYMI - VIDENSKABEN OM EKSISTENS (2 af 9)

Videnskaben om åndelige kræfter

 

Alkymi-videnskaben-om-eksistens-02-Erik-Ansvang

 

"Alkymi" stammer fra arabisk "al" og egyptisk "kemia"

Med disse indledende ord fra en mester skal der nu gøres et forsøg på at få en bedre forståelse af magiens og alkymiens metoder og mål.

Hvis man er bare en smule fascineret af det gamle Egyptens bygningsværker, gådefulde hieroglyffer og utrolige udvikling, vil det være nemt at forstå, hvorfor araberne i det første årtusinde efter Kristus respekterede egyptologi (eller "alkymi") som en videnskab for de absolut klogeste hoveder. Selv i nutidens islamiske Egypten har de fleste svært ved at skjule deres respekt for de gamle bygmestre, der opførte pyramiderne, Sfinksen og andre imponerende monumenter i dynastiernes Egypten.

 

Alkymi-videnskaben-om-eksistens-03-Erik-Ansvang

Abu Musa Jabir ibn Hayyan, var en fremtrædende islamisk alkymist,
farmaceut, filosof, astronom og fysiker. Han er også af europæere
blevet omtalt som “faderen til arabisk kemi.

 

Der er ingen tvivl om, at araberne i de første århundreder efter Kristus var blandt grundlæggerne af den forskning, der spredte sig til Europa under betegnelsen "alkymi". Men selv før araberne havde andre folkeslag været involveret i genskabelsen af den egyptiske videnskab, og ingen var mere engageret end de gamle grækere. Da den arabiske alkymi nåede Europa, fandtes der allerede et omfattende forskningsmateriale, som var inspireret af kontakten mellem Grækenland og Egypten længe før den "egyptiske videnskab" var glemt af egypterne selv.

Videnskaben om åndelige kræfter

I løbet af det følgende årtusinde blev denne fusion af arabisk og græsk genskabelse af egyptisk videnskab Vestens første "fysiske videnskab" baseret på idéen om eksperiment, beviser og nøjagtige tal og mål. Denne fusion er i nutiden kendt som kemi, og det åbner muligheden for – lidt naivt – at påstå, at kemien blev grundlagt af alkymister. På samme måde som søster-videnskaben astronomi (der kun modstræbende indrømmer, at den er opstået af astrologi), så "ejer" kemien i nutiden for alvor området for udforskning af grundstoffernes sammensætning. Kemiens krav om, at den adskiller sig fra den gamle alkymi på spørgsmålet om brugen af "åndelige kræfter", er fuldstændig korrekt, og det placerer samtidig alkymien i det rigtige lys. Alkymi er den egyptiske videnskab om åndelige kræfter, og om hvordan de påvirker både stoffet og levende væsener.

Artikel-Alkymi-videnskaben-om-eksistens-Erik-Ansvang
Download-fil: ALKYMI - VIDENSKABEN OM EKSISTENS - Erik Ansvang


Artikel-Alkymi-videnskaben-om-eksistens-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: ALKYMI - VIDENSKABEN OM EKSISTENS