Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MEDU NETER - EGYPTENS HELLIGE SKRIFTER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Medu-Neter-Erik-Ansvang

MEDU NETER - EGYPTENS HELLIGE SKRIFTER (5 af 7)


I Egyptens historie henvises der overalt til skrivekunsten som visdomslæren, der afslører en grundlæggende praksis og samtidig en ophøjet filosofi.

MEDU NETER - EGYPTENS HELLIGE SKRIFTER (5 af 7)

Magi og magiske evner

 

Medu-Neter-05-Erik-Ansvang

 

Den tidlige visdomslære inkluderede også historier fyldt med legendarisk magi og referencer til historiske tekster med omtale af magisk healing af de syge, herunder genopvækkelse af de døde. Men på trods af disse og senere tilsvarende arbejder indeholder teksterne en rød tråd, som er unik for den egyptiske tænkemåde.

Teksterne påstår, at Universet gennemstrømmes af en oprindelig orden og harmoni, som i menneskelivet kommer til udtryk i adfærdsregler, der er positive og uforanderlige, og som regulerer menneskets adfærd, som en forudsætning for at udvikle sig til et socialt væsen.

 

Medu-Neter-06-Erik-Ansvang

 

Maat – kosmisk lov og orden

Egypterne mente, at balancerne i de kosmiske kræfter afspejlede sig i menneskets erfaringer. Den bevidste erkendelse og accept af denne lovmæssighed var det ultimative mål. Dette tema kaldte man Maat i overensstemmelse med guddommen for kosmisk lov og orden, som af nogen kaldes "sandhedens gudinde".

Men gudinden Maat refererer også til "vejen" eller "indvielsesvejen" på samme måde, som Østens yoga repræsenterer genskabelse af balance og harmoni. Maat er det egyptiske koncept for den oprindelige, uforfalskede universelle og fuldkomne ligevægt. Det er derfor idealet og målet for al menneskelig stræben både på den individuelle og den kollektive skala.

Dette høje krav om orden blev udtrykt bogstaveligt i templerne med uddybende inskriptioner om teknikker, liturgi, kalendere og de kongelige familiers kronologi og handlinger – som alle skulle udtrykke kontinuiteten i og forventningerne til orden og harmoni i det verdslige og religiøse liv. Disse principper blev kopieret fra gamle optegnelser, og de stammer beviseligt fra de tidligste tider, og understreger kontinuiteten i de oprindelige traditioner på alle niveauer af åndeligt arbejde.

Artikel-Medu-Neter-Erik-Ansvang
Download-fil: MEDU NETER - EGYPTENS HELLIGE SKRIFTER - Erik Ansvang


Artikel-Medu-Neter-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: MEDU NETER - EGYPTENS HELLIGE SKRIFTER