Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MÅNE-, SOL- OG STJERNEINDVIELSER - 2. del
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Måne-Sol-&-Stjerneindvielser

MÅNE-, SOL- OG STJERNEINDVIELSER - 2. del (7 af 10)


Egyptens hellige skrifter afslører formålet med religionen og mysterierne: At skabe guder af mennesker!

MÅNE-, SOL- OG STJERNEINDVIELSER - 2. del (7 af 10)

Shetat – hemmelige ritualer

 

De egyptiske templer blev ledet af et hierarki, som i nogle tilfælde blev dannet gennem arvefølge, mens de i andre tilfælde var det baseret på et system af anciennitet og intellektuelt avancement. I begge tilfælde var forudsætningen for at erhverve en titel og overdragelse af det tilhørende ansvar i templet altid forbundet med et religiøst ritual. Optegnelserne om disse ritualer er sparsomme og sædvanligvis knyttet til faraoembedet.

Bestemte religiøse ceremonier, som man kaldte "Shetat" ("mysterier" eller "hemmelige ritualer") blev praktiseret af udvalgte medlemmer fra templet, og de inkluderede rituelle dramaer, detaljerede ceremonier og ritualer og fremsigelse af mantraer og kraftord til beskyttelse og transformation.

 

Måne-Sol-&-Stjerneindvielser-02-08-Erik-Ansvang

 

Osirion, Edfu, Unas, Karnak og Luxor

Varianter af disse "Shetat" eller ceremonier er indgraveret i sarkofagrummet i Osirion i Abydos, i Horus’ mysteriespil i Edfu og i kamrene i Unas-pyramiden ved Sakkara. Områder i det store Amon-tempel i Karnak og i Luxor-templet afslører også detaljer fra hemmelige ceremonier for kongeindvielse i den hellige orakelkunst, hvor medlemmer af det kongelige palads og deres ypperstepræster rådførte sig med guderne.

Fra accept af indre kræfter til accept af ydre

Det er derfor indlysende, at det egyptiske indvielsessystem var meget anderledes end senere tiders ritualer. I den græsk-romerske verden blev selv de mest åndelige udgaver af de forskellige grader af åndelig udvikling målt på deltagerens vilje til at acceptere en frelse, der blev givet af en fjern og fremmed kraftkilde snarere end på evnen til at aktivere kraften i sig selv. Som følge heraf krævede de høje indvielser fysisk og mental renselse ved hjælp af kræfter fra den ydre verden, ofte personificeret i en emotionel, konkurrerende, straffende gud – givetvis inspireret af primitive stammers gudsopfattelse. Kristendommen overtog desværre senere denne opfattelse stærkt inspireret af jøderne.

Artikel-Måne-Sol-&-Stjerneindvielser-02
Download-fil: MÅNE-, SOL- & STJERNEINDVIELSER 2 - Erik Ansvang


Artikel-Måne-Sol-&-Stjerneindvielser-02
Læsefil med vendbare sider: MÅNE-, SOL- & STJERNEINDVIELSER 2