Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN HELLIGE RESONANS
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-hellige-resonans-Erik-Ansvang

DEN HELLIGE RESONANS (7 af 9)


I begyndelsen var Ordet. Mange tror, at dette udsagn tilhører jøderne og de kristne. Sandheden er, at det er kopieret fra den egyptiske mysterielære.

DEN HELLIGE RESONANS (7 af 9)

Den gådefulde djed-søjle

 

Den-hellige-resonans-11-Erik-Ansvang

 

I Egypten er djed-søjlen en almindelig hieroglyf, som findes i tekster fra de tidligste til de seneste perioder. Forskerne siger, at djed-søjlen symbolisere stabilitet. Søjlens fire tværribber symboliserer desuden de fire elementers verden – dvs. den fysiske verden. Men disse fortolkninger er alt for overfladiske. Djed-søjlen associeres med menneskets rygsøjle, og den kaldes "Osiris’ rygsøjle". Den symboliserer Jordens rotation, som kommer til udtryk som dag og nat. Hældningen af Jordens akse kommer desuden til udtryk som årstider, når Jorden roterer omkring Solen. Hvis Jorden ikke roterede, ville Solen ikke stå op, og der ville ikke være liv på planeten.

Ifølge åndsvidenskaben udgør planeterne energicentre i Sollogos’ legeme, og planeterne kredser omkring Solen, der er deres livgivende centrum. På samme måde "kredser" personlighedens legemer, omkring menneskets indre sol – sjælen. Sjælen er bevidsthedens virkelige centrum. Alle mennesker oplever verden ud fra sig selv som verdens centrum. Rygsøjlen er derfor menneskets centrum. Man kan også sige, at menneskets verden drejer sig om dets indre djed-søjle.

Den-hellige-resonans-12-Erik-AnsvangDjed betyder "tale"

Det egyptiske ord "djed" betyder "tale" eller "artikulation", og "djed" rummer derfor kraften til at omsætte tanker til manifestation ved hjælp af det skabende ord. De gamle egyptere betragtede ikke tale som en selvstændig handling. Talen var en kraft og et helligt privilegium, der tilhørte alle. De principper, man knyttede til "djed", repræsenterede også lyd i konstant bevægelse eller rytme. Tale var en højt udviklet videnskab, der blev praktiseret i templerne via chanting (mantriske sange) akkompagneret af rituelle instrumenter.

Idéen om "Ordet" – altså det "oprindelige Ord" – er som sagt en beskrivelse af den første kraft bag skabelsen. Alt liv er latent indtil dette princip træder i kraft, og det har altid været anset som den højeste og største af alle skabende handlinger. Ifølge de gamle egyptere er det dette skabende Ord, der opretholder livet i alle ting − et mønster, der kommer til udtrykt i myten om Ptahs eller Tehutis oprindelige "Ord", som satte det første liv i bevægelse.

Artikel-Den-hellige-resonans-Erik-Ansvang
Download-fil: DEN HELLIGE RESONANS - Erik Ansvang


Artikel-Den-hellige-resonans-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: DEN HELLIGE RESONANS