Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN HELLIGE RESONANS
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-hellige-resonans-Erik-Ansvang

DEN HELLIGE RESONANS (5 af 9)


I begyndelsen var Ordet. Mange tror, at dette udsagn tilhører jøderne og de kristne. Sandheden er, at det er kopieret fra den egyptiske mysterielære.

DEN HELLIGE RESONANS (5 af 9)

A U M

 

Den-hellige-resonans-07-Erik-Ansvang

Skabelse i kraft af Ordet

 

Det er herefter muligt at konkludere, at den treenige Gud eller Det Ene Livsvæsen har skabt alt ved hjælp af Ordet. De mange guder og gudinder er udelukkende udtryk for personificeringer af Universets mangfoldige kræfter, kvaliteter, processer, lovmæssigheder og former. "Ordet" skal opfattes som et bredt frekvensbånd, og guder og gudinder repræsenterer underfrekvenser eller resonanser af det guddommelige ord. Det er baggrunden for, at guders og gudinders navne var mantraer i det gamle Egypten.

Den-hellige-resonans-08-Erik-AnsvangEt godt eksempel er guden Amon (billedet th.). Både navnets lyd og betydning gengiver det ubekendte og utilgængelige i Amons mystiske guddommelige kraft. Navnet Amon stammer fra den skabende lyd AUM. Alt i skabelsen er trefoldig, og mantraet AUM udgør derfor i sig selv en guddommelig triade eller treenighed. "A" symboliserer Osiris (Faderen) og korresponderer med 1. aspekt (åndsvidenskabens 1. Logos). "U" symboliserer Horus (Sønnen) og korresponderer med 2. aspekt (åndsvidenskabens 2. Logos). "M" symboliserer Isis (Moderen) og korresponderer med 3. aspekt (åndsvidenskabens 3. Logos). Det er derfor indlysende, at den skabende lyd ikke alene intoneres af Gud – den er Gud. Og samtidig rummer den fundamentet for skabelsen.

I Egypten sagde man, at når Osiris forenes med Isis undfanges Horus. Eller når Faderen forenes med Moderen undfanges Sønnen. I åndsvidenskaben siges det, at i mødet mellem 1. Logos og 3. Logos opstår 2. Logos. Uanset om man taler om Logoi eller gudetriader, er det udelukkende billeder på et grundlæggende princip, at når ånd og stof forenes, skabes der bevidsthed. Universet er fra de største galakser eller det, der er større til de mindste atomer eller det, der er mindre udtryk for mødet mellem ånd og stof, og derfor er alt på alle niveauer udtryk for bevidsthed. Alt er bevidst og alt er guddommeligt. Men niveauerne af bevidsthed er uendelige.

 

Den-hellige-resonans-09-Erik-Ansvang

Osiris, Isis og Horus

Artikel-Den-hellige-resonans-Erik-Ansvang
Download-fil: DEN HELLIGE RESONANS - Erik Ansvang


Artikel-Den-hellige-resonans-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: DEN HELLIGE RESONANS