Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

WORLD GOODWILL
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-World-Goodwill-Den-gode-viljes-energi

WORLD GOODWILL (8 af 12)


Mennesker med god vilje må uddybe den esoteriske forståelse af den gode vilje og danne sig et klarere billede af, hvordan den kan bruges i praksis.

WORLD GOODWILL (8 af 12)

Arbejdsprogram

 

World-Goodwill-Den-gode-viljes-energi-10

 

En koncentreret, beslutsom og oplyst offentlig mening er den stærkeste kraft i verden, men den kommer sjældent til udtryk. Gennemsnitsmenneskets godtroenhed og villighed til at acceptere, hvad der fortælles, hvis det bare siges højt nok og med tilstrækkelig troværdige argumenter, er velkendt. Den rutinerede politikers velformulerede fraser, der er beregnet på at tilgodese personlige og partiets egoistiske formål − den veltalende demagog, som plejer egne interesser på offentlighedens bekostning − det højlydte krav fra mennesker, som udnytter en sag til egen fordel − alle har alt for nemt ved at få medhold og skabe opbakning. Massepsykologi er altid blevet udnyttet, for de tankeløse og følelsesbetonede masser kan nemt styres i en hvilken som helst retning. De mennesker, der er mere interesseret i egne end i menneskehedens ønsker og behov, udnytter situationen til egen fordel. Massepåvirkning er blevet brugt til onde og egoistiske formål langt mere end til gode og uselviske.

Men denne negative modtagelighed (som ikke fortjener betegnelsen "offentlig mening") kan lige så nemt anvendes til gode formål som til dårlige − til konstruktive mål som til destruktive. Planlagt styring og et intelligent udtænkt program kan skabe den nødvendige forandring og gøre en sund, intelligent offentlig mening til en af de vigtigste faktorer i optakten til Den Nye Tidsalder.

Hovedopgaven er opdragelse

Mennesker med god vilje hverken har eller gør sig til talerør for nogen mirakuløs løsning på verdens problemer, men de véd, at den gode viljes ånd − navnlig hvis den bygger på og bruges med viden − kan skabe en atmosfære og en indstilling, som gør det muligt at løse problemerne. Når mennesker med god vilje mødes − uanset national, politisk eller religiøs indstilling − er der ingen problemer, som de ikke kan løse, og de løses til alles tilfredshed. At skabe denne atmosfære og indstilling er den vigtigste opgave for mennesker med god vilje − ikke at præsentere en færdigsyet løsning. Selv hvor der er fundamentale uoverensstemmelser mellem parterne, kan de mødes i en ånd af god vilje.

Den indsats, som mennesker med god vilje kan gøre, kan opdeles i tre hovedpunkter:

 

Personlig forberedelse, tjenestearbejde og lederskab.

Artikel-World-Goodwill-Den-gode-viljes-energi
Download-fil: WORLD GOODWILL


Artikel-World-Goodwill-Den-gode-viljes-energi
Læsefil med vendbare sider: WORLD GOODWILL