Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

WORLD GOODWILL
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-World-Goodwill-Den-gode-viljes-energi

WORLD GOODWILL (5 af 12)


Mennesker med god vilje må uddybe den esoteriske forståelse af den gode vilje og danne sig et klarere billede af, hvordan den kan bruges i praksis.

WORLD GOODWILL (5 af 12)

Intellektets rolle

 

World-Goodwill-Den-gode-viljes-energi-05

 

God vilje er uden retning og mål, hvis den ikke styres af tanken. Det er tanken, der giver den gode vilje retning og hjælper mennesket med at skelne mellem ret og uret, vælge mellem det, der er godt, og det, der er ondt, og lede energien ind i de ønskede kanaler.

Det er et faktum, at energi følger tanken. Det gælder også den gode viljes energi, der almindeligvis opfattes som en rent følelsesmæssig impuls. Tænkningen er et langt bedre redskab for den gode viljes kraft og den guddommelige kærlighed end følelserne. Det kan være vanskeligt at forstå, indtil det er blevet en personlig erfaring. De fleste mennesker oplever følelser som varme, og tænkning betragtes som temmelig kold. Det er imidlertid umuligt at frigøre sig fra fordomme og personligt blændværk, før man bevæger sig væk fra det let påvirkelige følelsesliv til det mere upersonlige mentale tankeliv.

På det nuværende udviklingsniveau kan menneskeheden udtrykke ægte kærlighed ved hjælp af den gode vilje, og derfor kan klog mental styring gøre den gode vilje til en effektiv kraft på alle livets planer.

"Som et menneske tænker i sit hjerte, sådan er det" er en anden måde at udtrykke den sandhed på, at "energi følger tanke". Varige forandringer i menneskets bevidsthed sker sjældent fra den ene dag til den næste. Forandringer er et resultat af vækst og af at følge en plan med en målrettet mental hensigt. Tankekraft er i virkeligheden den største kraft i verden. Tankekraft kan forvandle både det enkelte menneske og hele menneskeheden. Tankekraften kan skabe og udbrede god vilje, som til sidst stimulerer evnen til at udtrykke ægte kærlighed. Det er ingen tilfældighed, at kærlighed er blevet defineret som "ren fornuft".

Artikel-World-Goodwill-Den-gode-viljes-energi
Download-fil: WORLD GOODWILL


Artikel-World-Goodwill-Den-gode-viljes-energi
Læsefil med vendbare sider: WORLD GOODWILL