Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

WORLD GOODWILL
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-World-Goodwill-Den-gode-viljes-energi

WORLD GOODWILL (4 af 12)


Mennesker med god vilje må uddybe den esoteriske forståelse af den gode vilje og danne sig et klarere billede af, hvordan den kan bruges i praksis.

WORLD GOODWILL (4 af 12)

Betydningen af god vilje

 

World-Goodwill-Den-gode-viljes-energi-04

 

God vilje er menneskets første forsøg på at udtrykke guddommelig kærlighed, for god vilje er det laveste udtryk for ægte kærlighed − og den er nem at forstå. Det er på tide, at mennesket holder op med at tale om kærlighed. Det er ikke tilstrækkeligt at tale om at "elske sine medmennesker" og forestille sig kærlighed som et middel, der kan løse alle problemer. I stedet skal mennesket koncentrere sig om den gode vilje. Den gode vilje befinder sig ganske vist på et lavere plan end kærlighed, men det er også et mere praktisk plan. For mange er ordet "kærlighed" i relation til større grupper og i nationale sammenhæng en frase ord uden mening. Men god vilje har stadig en mening, og den kan forstås af alle. God vilje er både en holdning og en harmoniserende energi. God vilje er kærlighed i handling.

Det er interessant at se, at begrebet "goodwill" aldrig er blevet klart defineret, så man kan forstå begrebet i den betydning, det har for mennesker med god vilje. Websters Dictionary giver eksempelvis følgende definition:

 

"God hensigt eller gode karakteranlæg, velvilje.

Glad samtykke, hjertelighed, beredvillighed.

Juridisk: Den gunst eller fordel som opnås

ud over værdien af det, der sælges".

 

Man understreger egentlig kun den specielle betydning − enten en emotionel og sentimental, eller en kommerciel og materialistisk. I virkeligheden er god vilje et udtryk for "viljen til det, der er godt og som burde være en selvfølge". Det skal ikke kunne misforstås som passiv, sentimental imødekommenhed. Det skal forstås som en praktisk, dynamisk kraft, der bruges til konstruktive formål, der kan forvandle verden.

Artikel-World-Goodwill-Den-gode-viljes-energi
Download-fil: WORLD GOODWILL


Artikel-World-Goodwill-Den-gode-viljes-energi
Læsefil med vendbare sider: WORLD GOODWILL