Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

GORBATJOFS TALE I FN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Gorbatjofs-tale-i-FN

GORBATJOFS TALE I FN (4 af 18)


Hvor er de politikere, der har mod og magt til skabe rette menneskelige relationer og enhed? Verden har set én politiker – Gorbatjof. Han nøjedes ikke med at snakke. Han handlede!

GORBATJOFS TALE I FN (4 af 18)

En ny verden er på vej

 

Gorbatjofs-tale-i-FN-04

 

For øjnene af menneskeheden er der imidlertid ved at opstå en anden verden, og det kræver, at der findes andre veje ind i fremtiden. De skal naturligvis findes med udgangspunkt i de erhvervede erfaringer, men også med erkendelsen af de grundlæggende forskelle mellem det, der var i går, og det, der sker i dag. De nye opgaver og de vanskeligheder, der er forbundet med dem, rækker langt videre. Vi er nu trådt ind i en epoke, hvor almenmenneskelige interesser vil ligge til grund for fremskridtet. Denne erkendelse kræver, at de almenmenneskelige værdier også får første prioritet i international politik.

Almenmenneskelig konsensus

De tidligere århundreders og årtusinders historie har været historien om krige, der blev udkæmpet næsten overalt − og nogle gange om desperate slag, som førte til gensidig udslettelse. De opstod som følge af sammenstød mellem sociale og politiske interesser, nationalt fjendskab og uden ideologisk eller religiøs forsoning. Alt dette skete! Og der er stadig mange, der fremstiller disse uovervundne levn fra fortiden som uomgængelige love. Men parallelt med krig, fjendskab og splittelse mellem folkene og landene forstærkedes en anden proces, der i lige så høj grad var objektivt betinget − en proces, der indebar etablering af en gensidigt forbundet og integreret verden. I dag er fortsat fremskridt i verden kun mulig gennem en søgen efter almenmenneskelig konsensus på vejen frem mod en ny verdensorden.

Artikel-Gorbatjofs-tale-i-FN
Download-fil: GORBATJOFS TALE I FN


Artikel-Gorbatjofs-tale-i-FN
Læsefil med vendbare sider: GORBATJOFS TALE I FN