Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 6:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Fjerde-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 6:6 (9 af 24)


Fjerde år - Instruktion 6 - 21. oktober-20. december - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 6:6 (9 af 24)

Anden del

Det virkelige og nedbrydning af blændværk

med relation til formen

 

Generelt kan man sige, at den syvende gruppe af blændværk, den sidste, der skal studeres i år, består af de blændværk, der specielt er forbundet med problemer vedr. formen og dens udseende. De har derfor relation til livets eller "åndens" (når ordet bruges generelt) manifestation både kollektivt og individuelt.

Formen

I nutiden tillægger man livets formside meget stor betydning. Et godt eksempel er den voldsomme fokusering på den fysiske krops udseende og sundhed. I århundreder har religionernes dogmatiske opfattelse (navnlig i den vestlige verden) opfordret til at ignorere den fysiske krop, og man skulle oven i købet udsætte "den syndige krop" for smerter (flagellanter).[1] Men efterhånden som udviklingen øgede fokuseringen på hygiejne, kemi og lægebehandling, fik den fysiske krop lidt efter lidt større opmærksomhed og respekt.

Men nu svinger pendulet til den anden yderlighed, hvor man er overdrevent opmærksom på kroppen. Man kæmper for at bevare kroppens tiltrækningskraft og vitalitet. Nogen praktiserer yoga, andre træner i fitness-centre. Skønhedsprodukter er vokset til en gigantisk industri. Der udføres skønhedsoperationer med silikoneimplantater og fedtsugninger osv., og der bruges ufattelig meget tid, energi og penge for at følge moden. Et andet eksempel på nutidens overvurdering af den fysiske krop og dens fortrin er den benhårde konkurrence i sportens verden, hvor der kæmpes om at slå nye rekorder.

Men det værste af de blændværk, der er knyttet til selve formen, er den udbredte frygt og endda rædsel for den fysiske død. De fleste accepterer ikke det naturlige i at dø, og derfor kæmpes der for at forlænge kroppens liv. Denne formfokusering har skabt en totalt dominerende materialistisk livsopfattelse, hvor man konsekvent ignorerer de immaterielle værdier. Man beskæftiger sig ikke med skæbnen (reinkarnation og karma), og livet i efterlivet, der i sagens natur leves uafhængigt af sjælens fysiske redskab.

 

 

_________________________________

[1] Flagellant stammer fra det latinske ord "flagellare", der betyder "at piske". Flagellant er en betegnelse for mennesker, der piner sig selv – især ved piskning.

_________________________________

Artikel-Skabende-meditation-04-06-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 6:6


Artikel-Skabende-meditation-04-06-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 6:6