Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 6:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Fjerde-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 6:6 (2 af 24)


Fjerde år - Instruktion 6 - 21. oktober-20. december - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 6:6 (2 af 24)

Første del

Virkelighed.

Nedbrydning af blændværk

vedr. relationer.

 

Introduktion

I sjette instruktion drejer det sig om to grupper af blændværk − de, der generelt er knyttet til relationer, og de, hvor ånden kommer til udtryk i stoffet. De to kategorier dækker et stort område med tendenser, karaktertræk og problemer, som kan være skadelige.

Men inden emnet behandles mere detaljeret, skal man huske, at målet med årets opgaver er at få en erkendelse og en forståelse af de blændværk, der pga. deres forstyrrende virkning på opfattelsen af virkeligheden, gør det vanskeligt at leve livet i harmoni med virkeligheden. Derfor har der været større opmærksomhed på de negative og begrænsende egenskaber end på de positive og konstruktive egenskaber og kvaliteter, og måske har man oplevet det som en smule deprimerende.

Men reaktionen er forkert. At erkende noget betyder, at tankesindet kaster lys over det. At forstå noget betyder, at "hjertets visdom" bearbejder det. Og har man arbejdet med teknikkerne i instruktionerne, har man uden tvivl oplevet den frigørende virkning, der opstår, når erkendelserne og forståelserne bruges på en intelligent måde.

Disidentifikation

Disidentifikation var den første teknik, der blev beskrevet. Hensigten med teknikken er at forædle erkendelsen og objektiviteten. Teknikken afslører, at man ikke kan bearbejde sine blændværk uden at iagttage dem på afstand, og uden at sjælen har opnået en vis styrke, og det er netop det, teknikken udvikler. Derfor anbefales det, at man vender tilbage til teknikken (fjerde års anden instruktion), så snart man mener, at et blændværk − både individuelt og i samfundet − er ved at få magt. En underviser skrev om dette emne:

 

"Lad ikke verdensblændværket overvælde jer og pas på, at I ikke trækkes ind i den hvirvel af frygt og pessimisme, der rammer så mange … Alle skal lære at benytte sig af de kræfter og energier, der er en del af deres medfødte anlæg, men de bruges sjældent med forståelse af gennemsnitsmennesket … Kun få véd, hvor stærke energierne er, og at de kan tappe af dem efter behov … I skal oftere forsøge at give udtryk for den indre natur og oprette en bevidst forbindelse mellem det ydre og indre på en dynamisk og positiv måde."

 

Der er grund til at se med mod og tillid på de blændværk, der skal overvindes. De skal betragtes som udfordringer, der gør det nødvendigt at påkalde hjælp fra sjælen. Man kan altid være sikker på at få sjælens hjælp, for den er i besiddelse af ubegrænsede kræfter.

Artikel-Skabende-meditation-04-06-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 6:6


Artikel-Skabende-meditation-04-06-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 6:6