Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

REGENTER, ADMIRALER OG KONGELIGE ASTROLOGER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Regenter-admiraler-og-astrologer-Ove-von-Spaeth

REGENTER, ADMIRALER OG KONGELIGE ASTROLOGER (5 af 7)


Frem til 1800-tallet var astrologi involveret i politik. Men i dag er astrologien stort set fjernet fra historiebøgerne.

REGENTER, ADMIRALER OG KONGELIGE ASTROLOGER (5 af 7)

Astrologi og olie

 

Regenter-admiraler-og-astrologer-07-Ove-von-Spaeth

Arabiske astronomer og astrologer.

 

Kongelig astrolog bag arabisk olieaftale

Under den 2. verdenskrigs sidste år − efter den berømte konference 4.-12. februar 1945 mellem Roosevelt, Stalin og Churchill i den sydrussiske by Jalta på Krims kyst − begav den amerikanske præsident sig herfra hjemad ad en omvej, idet han derefter på en amerikansk slagkrydser, ”SS Murphy”, ud for Arabiens kyst holdt konference med den daværende konge Abdul Azis, kaldet Ibn Saud, af Saudi-Arabien.

Der blev herved etableret en stærkere vestlig tilknytning i dette − indtil da hovedsagelig britiske − interesseområde som modvægt mod russernes stadig truende indflydelse i olielandet Persien, en usikkerhed Jalta-aftalerne ikke garanterede nogen løsning på, idet de fortrinsvis bl.a. fastlagde den politiske interessefordeling, der skulle herske i Europa efter krigen.

Russerne opnåede herved en række stødpudestater i vest − de slavisk-sprogede lande, men kiggede sultent over sydgrænserne. Så amerikanerne måtte handle hurtigt og fik da nogle strategisk beliggende islamiske lande gjort til en slags allierede, ved f.eks. kort efter at få Tyrkiet (23. februar) og Egypten (24. februar) til at vende sig imod Tyskland. Den 3. marts opnåedes, at Tyskland og Japan blev erklæret krig af Saudi-Arabien − i praksis selvfølgelig kun en formalitet, men som herved efter dette bagvedliggende amerikanske initiativ gav USA ”legalt” påskud for at indsætte sine rådgivere − og komme russerne i forkøbet.

Altså en yderst vigtig mission, denne omvej hjem via Saudi-Arabien. Ved den lejlighed kunne opleves eventyrlig kontrast mellem det tekniske Vestens enorme destroyer og den skinbarlige middelalder: Den kongelige chalup i Jeddas havn kom sejlende derud med 3 hovedpersoner ombord. Og derpå en båd med 48 personer fra datidens største kongefamilie (56 sønner), der medbragte hele lam til at spidsteges på bål på USA-destroyerens fordæk, nu forsynet med telt, ægte tæpper og tronstol. Fra chalup’en gik den saudi-arabiske konge i fuld ornat ombord ledsaget af sin skatmester og sin ”geheimeråd”, nemlig den kongelige astrolog, der regnedes for en mindst lige så vigtig og uundværlig ekspert. De blev modtaget af præsident Roosevelt.

På et senere tidspunkt i nogen afstand − efter flere truende oliekriser og voldsomme dollarkursfald − var det muligt se tilbage på det og vide noget mere om, hvad der dengang blev oprettet mellem USA og Saudi-Arabien, som i klare punkter forbandt disse to dog på mange måder så fjerne lande for første gang.

For forholdet − som siden hen skulle blive en af de vigtigste hovednøgler til verdensøkonomien − er, at disse verdenshistorisk afgørende olieaftaler mellem USA og Saudi-Arabien blev skabt under fuldgyldig medvirken af den kongelige saudi-arabiske astrolog. Først da hørte briterne om mødet. En ærgerlig britisk delegation mødtes nogle dage senere med saudierne. Fra nu af var engelsk indflydelse på vej ud. Endda foræredes kongen en Rolls-Royce (venstrestyret, som han ikke kunne lide), men amerikanerne havde allerede overtrumfet og givet ham et lille fly.

Disse olieaftalers tilblivelse i Saudi-Arabien fra dagen(e) efter den 12. februar 1945 var i deres udformning grundlæggende, men er derudfra blevet revideret flere gange siden. Den første såkaldte ”oliekrise” indtraf den 22. oktober 1973 − hvor Saudi-Arabien med det afgørende ord, foruden Persien og 5 andre mellemøstlige olielande, iværksatte en embargo, dvs. lukkede af i en periode for olieeksport til USA og Europa.

 

Regenter-admiraler-og-astrologer-08-Ove-von-Spaeth

Den høje person midt i billedet:
Kong Ibn Saud Abdul Aziz, i Dammam i 1939.

Artikel-Regenter-admiraler-og-astrologer-Ove-von-Spaeth
Download-fil: REGENTER, ADMIRALER OG KONGELIGE ASTROLOGER - Ove von Spaeth


Artikel-Regenter-admiraler-og-astrologer-Ove-von-Spaeth
Læsefil med vendbare sider: REGENTER, ADMIRALER OG KONGELIGE ASTROLOGER